Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Правила съм сладко от праскови и ягоди.Хубаво е ,но става малко количество.Изяжда се веднага.
Янче ,и аз правя хляба със свежа мая.Според мен ,това не се отразява на коричката.
Янче ,и аз правя хляба със свежа мая.Според мен ,това не се отразява на коричката.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Никога не съм ползвала свежа мая, ама вие ме размисляте... Какво количество точно се слага, за 500 гр. хляб?
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
1/4 от кубче свежа мая, но аз купувам едно пакетче по 500 гр.свежа мая и я слагам малко на око. Някъде четох ,че 1 ч.л. суха се равнява на 9 гр. свежа мая.Titi написа:Никога не съм ползвала свежа мая, ама вие ме размисляте... Какво количество точно се слага, за 500 гр. хляб?
Свежата мая се слага при течните продукти в машината.
Ако сложиш повече мая ,хлябът изкипява и ппада голямо чистене след това..
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Когато "правя" хляб използвам готварско кантарче и меря всичко по рецептата, никога не съм смеяла да сложа нещо на око. 1 чл суха мая равно на 9 гр. свежа, ме устройва като информация, благодаря ти. И понеже хич не им разбирам на маите, има ли по-добра и по-лоша заради марки, производство и тн или всички са еднакви? Каква да купя?Албена написа:1/4 от кубче свежа мая, но аз купувам едно пакетче по 500 гр.свежа мая и я слагам малко на око. Някъде четох ,че 1 ч.л. суха се равнява на 9 гр. свежа мая.Titi написа:Никога не съм ползвала свежа мая, ама вие ме размисляте... Какво количество точно се слага, за 500 гр. хляб?
Свежата мая се слага при течните продукти в машината.
Ако сложиш повече мая ,хлябът изкипява и ппада голямо чистене след това..
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ra4eto
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1034
- Регистриран на: Мар 1, '11, 14:49
- Местоположение: Габра,София
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Тити И аз съм по точните рецепти,и за това те моля да напишеш твоята за хляб от лимец.Никъде не намерих рецепта за хлебопекарна и правя някъкви опити с не голям успех
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Утре ще ти го напиша, обещавам, че сега излизам навън да се въргалям в снега.ra4eto написа:Тити И аз съм по точните рецепти,и за това те моля да напишеш твоята за хляб от лимец.Никъде не намерих рецепта за хлебопекарна и правя някъкви опити с не голям успех
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ra4eto
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1034
- Регистриран на: Мар 1, '11, 14:49
- Местоположение: Габра,София
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Ето как направих вчера хляба /машината ми е Мулинекс и спазвам рецептата дадена в книжката й, за пълнозърнест хляб/
За 700 гр. хляб
1 ч.л. сол
1 с.л. тръстикова захар
1 с.л. зехтин
200 м.л. вода
200 гр. брашно от лимец, 200 гр. пълнозърнесто брашно от това на снимката по-долу, 50 гр. тиквени и слънчогледови семки
1ч.л. суха мая
чубрица
сусам за поръсване
Трябваха ми няколко опита, за да уцеля точното количество на водата при тези брашна. В рецептата е дадено 450 гр. брашно, когато слагам семена намалявам грамажа за тяхна сметка. Когато се слага ръжено брашно, се увеличава количеството на маята.
Обикновено смесвам лимеца с друг вид брашно, защото е много скъп и ми е нерентабилно да използвам само него.
Ето брашното, което много харесвам и използвам
За 700 гр. хляб
1 ч.л. сол
1 с.л. тръстикова захар
1 с.л. зехтин
200 м.л. вода
200 гр. брашно от лимец, 200 гр. пълнозърнесто брашно от това на снимката по-долу, 50 гр. тиквени и слънчогледови семки
1ч.л. суха мая
чубрица
сусам за поръсване
Трябваха ми няколко опита, за да уцеля точното количество на водата при тези брашна. В рецептата е дадено 450 гр. брашно, когато слагам семена намалявам грамажа за тяхна сметка. Когато се слага ръжено брашно, се увеличава количеството на маята.
Обикновено смесвам лимеца с друг вид брашно, защото е много скъп и ми е нерентабилно да използвам само него.
Ето брашното, което много харесвам и използвам
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ra4eto
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1034
- Регистриран на: Мар 1, '11, 14:49
- Местоположение: Габра,София
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Много благодаря Тити За днес хляб имам,но утре ще направя нов по рецептата ти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Здравейте, смятам да си купвам хлебопекарна и затова искам да попитам освен хляб може ли в нея да се приготвя месеница и тутманик ?