Помагайте
- bistreto
- Кафе с мляко
- Мнения: 238
- Регистриран на: Мар 26, '12, 21:14
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Помагайте
Успех с новото сладко Тити на мен това ми се случи като млада булка баща ми зор видя да го извади и да го сложи в джибрето за ракията.
След това се консултирах със свекървата - прекрасни сладка - голяма майсторка беше жената. Като прегледах мненията видях това на Румиот Варна - точно така го правеша тя и аз покрай нея - това са основните принципи и ако ги спазваш няма да имаш проблем. Успех ... и почерпи на някоя снимка като стане
След това се консултирах със свекървата - прекрасни сладка - голяма майсторка беше жената. Като прегледах мненията видях това на Румиот Варна - точно така го правеша тя и аз покрай нея - това са основните принципи и ако ги спазваш няма да имаш проблем. Успех ... и почерпи на някоя снимка като стане
"Същественото е невидимо за очите ..."
Re: Помагайте
Направих го, направих го Има прекрасен кехлибарен цвят и черешките стоят жълти, гъстотата му е перфектна. Благодаря за съветите ви, завинаги ще следвам най-важните на които ме научихте: сладко се вари на слаб огън; при всеки плод времето за варене е различно; сладкото от череши да се махне от огъня още когато прилича на компот
Бистре, преди 23 години бях млада булка, ама то никога не е късно човек да стане за резил. Както и никога не е късно да научи нещо ново
Бистре, преди 23 години бях млада булка, ама то никога не е късно човек да стане за резил. Както и никога не е късно да научи нещо ново
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Помагайте
Докато рових из нета да търся как да си оправя гъстото сладко,попаднах на тази тема от нашия форум.Та,вчера правих сладко от касис,арония и фр.грозде.Остана мъничко и го сложих в бурканче в хладилника.Опитах го преди малко-ужас,точи се по лъжицата като туткал,не е съвсем бетонирано.Иде ми да се застрелям,толкова години правя сладка,за първи път ми се случва такова нещо.Искам да попитам-вадя го от бурканите,добавям гореща вода,оставвям да поври 10-тина минути и пак запечатвам,това ли е?Не се заваряват бурканчетата,нали?Допълнително захар да слагам ли?Тити,ти как оправи онова злополучно сладко от череши?
Помагайте,че писах на мъжо,той от сега точи лиги какви палачинки щели да стават
Помагайте,че писах на мъжо,той от сега точи лиги какви палачинки щели да стават
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
Re: Помагайте
Тити ще ти напиша подробно как се прави сладко и конфитюр.моята маминка беше специалист в това.та за сладко ти трябват -1кг плод и 1 кг захар.аз никога не го правя в 3-ен размер.плодът се изчиства от костилки или семки иде слага в по голяма и по дълбока тава.след това се изсипва захарта и престоява докато се получи захарен сироп.Садко и конфитюр се варят на бавен огън.Но понеже обикновено нямам време отначало го слагам на по силно,колкото да изври водата.Тук има един момент-на отпенване.Ако искаш го прави не е задължително,но вкусът после е друг,когато си го отпенил.С решетъчната лъжица-ако имаш.когато го отпеня намалям температурата драстично-т.е.ако е бил котлонът на 6 го слагам на 3.После докато се пени измивам бурканите и ги нареждам около тавата със сладкото за да се затоплят и те.СЛАДКО НЕ СЕ СИПВА В СТУДЕН БУРКАН.Задължително е сух и затоплен като когато започвам да разсипвам слагам и лъжица в буркана-за да поеме и тя от горещината.сладкото е готово когато капката спре да се разлива или правиш черта в самия съд в който го вариш.стане ли черта значи е готово.как пробваш капката дали не се разлива?-със суха лъжица вземаш малко от сиропа и го поставяш или в/у нокътя си или в/у суха плоска чиния.сладкото винаги го сипвам горещо в затоплен буркан с лъжица вътре и затварям капачката като това което е потекло го зачиствам.Обръщам и ги държа обърнати докато изстинат.не варя после за капачката.ако сладкото или конфитюрът е направен както трябва той не се разваля и не се захаросва.ако нещо не ти е ясно питай.
Re: Помагайте
Саше, та то това се е случило преди 3 години, аз по-назад от една не помня. Най-вероятно съм използвала съвета на svetla06 от предишната страница, гледам, че само тя е описала подробно как да се оправи втвърдено/сгъстено сладко.al.yank написа:Тити,ти как оправи онова злополучно сладко от череши?
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Помагайте
Благодаря Тити!Ми,така ще го направя,не вярвам да го разваля,поне да става за ядене,че са толкова хубави и полезни плодове.
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17028
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 136 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Помагайте
Помагайте,моля!Искам да си купя качествен керамичен тиган , моля,дайте съвет!Предишния ми,който не беше от най-евтините,някъде към 80 лв беше,на втората година взе да лепне,после се ядосах и взех някакъв на промоция към трийсетина лв беше,на него покритието не е мръднало,обаче танцува върху котлона,сякаш е на въздушна възглавница,то си е така ,толкова е изкривен,уж взимам точен размер ,уж температурата да се разпределяла равномерно .Не искам тефлон и производни,искам керамичен!
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Помагайте
Мише, абе за какво толкова пари даваш за един келяв тиган?! Аз купувам тефлонови и щом му се протърка покритието, хвърлям без угризения, и вземам следващия. Иначе, си спомням в Русия ползваха едни чугунени тигани, които нямаха износване. Не съм виждала обаче такива у нас.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17028
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 136 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Помагайте
Защото обичам като готвя да ми е приятно,а не да се измъчвам , тефлон категорично не искам ,в тази категория съм,на които много влияят някои статииmilena02 написа:Мише, абе за какво толкова пари даваш за един келяв тиган?! Аз купувам тефлонови и щом му се протърка покритието, хвърлям без угризения, и вземам следващия. Иначе, си спомням в Русия ползваха едни чугунени тигани, които нямаха износване. Не съм виждала обаче такива у нас.