Пилешки мръвки

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
katina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1436
Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
Местоположение: Хасково
Дал благодарност: 64 пъти
Получил благодарност: 33 пъти

Re: Пилешки мръвки

Мнение от katina »

Благодаря за отговора, Тити! Щом е станало същото като на снимката, супер, ще се пробвам да ги направя и аз тези тимбалчета :dovolen:
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
Аватар
Asarina
Кафе машина
Мнения: 3940
Регистриран на: Мар 31, '13, 16:23
Местоположение: София - Лобош
Дал благодарност: 2 пъти

Re: Пилешки мръвки

Мнение от Asarina »

Satori написа:Хайде, специален поздрав за Titi:

Пилешко /или заек/, със сладък сос на фурна:

Режат се в тавата картофи, тиквички и червени чушки, отгоре парчетата месо и се заливат със сос (2 с.л. мед, няколко скилидки чесън пресовани, 1 с.л. горчица, пипер по желание и 2-3 с.л. зехтин). Пече се на умерена фурна - 200 градуса. Картофите може да се сложат първи в тавата, и да се запичат 10-15 мин, поръсени със сол и зехтин, докато човек си приготвя другите зеленчуци и соса. Месото се слага на порции отгоре,връху зеленчуците. Цялото нещо се пече около час, така че има време да стане. Може да се сложи и фолио отгоре, за да по-задушено - или ако вземе бързо да потъмнява (от меда потъмнява бързо). Ако се готви заек, можеда се обвари преди това, но ако е домашен, надали е нужно.

Не съм пробвала рецептата.
Тази рецепта пробвал ли я е вече някой? Може би ще я пробвам тия дни :dovolen: Тъкмо е останало половин пакетче чушки във фризера :dovolen:
Румена
Виенско кафе
Мнения: 312
Регистриран на: Авг 20, '14, 22:17
Местоположение: София

Re: Пилешки мръвки

Мнение от Румена »

dancheto написа: Рецептата е от един форум, ако не се лъжа беше БГ мама....една жена спечелила конкурс на сп. Меню с тази рецепта:
На дъното на йенска тенджера се нарязва пил. филе гърди /една пеперуда// на жулиени беше при мен, по рецепта на кубчета/, отгоре са нарязват пресни гъби около 400 гр на широки ивици, върху тях лук нарязан на едри ивици също /по рецепта 4 глави, аз сложих 2/ :nod: и най-отгоре се разстила една опаковка майонеза. Никакви подправки, мазнини допълнителни, нито вода. Захлупваш, слагаш в студена фурна за 1 час и половина. Облизахме си пръстите, като се изкара от фурната имаше и сосче вътре. Да,.... по желание са наръсва кашкавал и се запича само отгоре. Бързо, лесно и вкусно! Бон апети!
П.П. Количеството беше доста, но докато се сетя да снимам.... :D Йенската тенджерка ми е от големите, около 30 см ширина, напълва се почти до горе.
Мням!!! :dovolen:
Мисля следващият път да сложа лук и отдолу под пилето, да поръся със сол и черен пипер и може би и царевица :dovolen:
Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш...
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”