Пилешки мръвки
Re: Пилешки мръвки
не, копнах го от електронния вестник. Нали затова викам първи ти да се пробваш, пък после азptiholov написа:Това звучи много интересно.Това на снимката твоите дюли ли са.
Ама пък така като се върнах пак да погледна, хъм, верно приличат на моите дюли
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Пилешки мръвки
Ще ги пробвам дюлите ти,но се чудя дали да не променя рецептата.Дали вместо да ги варим,да не ги печем под фолио. Нещо такова ми се върти във главата,още повече,че те са бланширани вече.
Re: Пилешки мръвки
Обаче после течността дето са вряли се използва да се направи соса за тях. Сигурно е като при печената тиква, аз там наливам вода почти да покрие парчетата и те хем се варят, хем се пекат, хем се задушават.ptiholov написа:Ще ги пробвам дюлите ти,но се чудя дали да не променя рецептата.Дали вместо да ги варим,да не ги печем под фолио. Нещо такова ми се върти във главата,още повече,че те са бланширани вече.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Пилешки мръвки
Пилешко във фолио
3 цели бута /може бяло месо, крилца, филе, каквото имате/, 1/5 лимон, 1с.л. брашно, 1с.л.олио, 1 ч.л. червен пипер, 1ч.л. универсална подправка /Маги, Вегета/, черен пипер и сол на вкус. Към лимоновия сок се добавят всички останали продукти/ без пилето /Прави се кашичка, ако стане гъста може да сложи 1с.л.вода. С таки кашичка с четка се намазва месото, което се поставя върху намазнено алуминиево фолио. Завива се всяко бутче и се нареждат в тавичка. Пекат се на 250 градуса около 40мин, а след това се разтваря фолиото ,за да се зачерви, и се пече още 15 мин.
3 цели бута /може бяло месо, крилца, филе, каквото имате/, 1/5 лимон, 1с.л. брашно, 1с.л.олио, 1 ч.л. червен пипер, 1ч.л. универсална подправка /Маги, Вегета/, черен пипер и сол на вкус. Към лимоновия сок се добавят всички останали продукти/ без пилето /Прави се кашичка, ако стане гъста може да сложи 1с.л.вода. С таки кашичка с четка се намазва месото, което се поставя върху намазнено алуминиево фолио. Завива се всяко бутче и се нареждат в тавичка. Пекат се на 250 градуса около 40мин, а след това се разтваря фолиото ,за да се зачерви, и се пече още 15 мин.
Търся добри хора
Re: Пилешки мръвки
Букет, преди малко приключихме с яденето на пилешкото. Стана много добре. Обаче се чудя, дали другия път да не го "облагородя" с една лъжица мед
Re: Пилешки мръвки
Петя, радвам се, че ви е харесало Ако прибавиш и мед, сподели след това как се е получило, моля!
Търся добри хора
Re: Пилешки мръвки
Лесна лятна манджа с пилешко в гювеч или какъвто и да е съд с капак, който да става за фурна.
Режеш, хвърляш и два часа правиш каквото ти душа иска.
- 3 глави кромид - нарязан на полумесеци
- 1-2 патладжана (в зависимост от големината) - нарязани на големи кубчета
- 2 тиквички - нарязани на шайби
- 2-3 чушки - нарязани на големи парчета
- 2-3 домата - на кубчета
- 1 пиле нарязано на порции (аз побългарих рецептата - сложих 2 бутчета нарязани - криза е!)
Това, което исках да добавя от мене си и забравих, са пресни печурки, щото обичам много гъби и сигурно щяха да дадат друг вкус на ястието.
- сол, черен пипер и риган (или каквато подправка ви харесва)
Това всичко се хвърля в гювеча, по реда, който съм писала, залива се с малко зехтин (без грам вода!!!! ) и се пече 2 часа във фурната (аз го пеках 2,5 часа) Всичко стана "мозък" ! Мисля, че търпи импровизации -сега се сещам освен за гъбите и за малко чесън например
Фотнах манджата, ама нещо снимчиците се поразмазаха ,все пак ще добиете представа
Режеш, хвърляш и два часа правиш каквото ти душа иска.
- 3 глави кромид - нарязан на полумесеци
- 1-2 патладжана (в зависимост от големината) - нарязани на големи кубчета
- 2 тиквички - нарязани на шайби
- 2-3 чушки - нарязани на големи парчета
- 2-3 домата - на кубчета
- 1 пиле нарязано на порции (аз побългарих рецептата - сложих 2 бутчета нарязани - криза е!)
Това, което исках да добавя от мене си и забравих, са пресни печурки, щото обичам много гъби и сигурно щяха да дадат друг вкус на ястието.
- сол, черен пипер и риган (или каквато подправка ви харесва)
Това всичко се хвърля в гювеча, по реда, който съм писала, залива се с малко зехтин (без грам вода!!!! ) и се пече 2 часа във фурната (аз го пеках 2,5 часа) Всичко стана "мозък" ! Мисля, че търпи импровизации -сега се сещам освен за гъбите и за малко чесън например
Фотнах манджата, ама нещо снимчиците се поразмазаха ,все пак ще добиете представа
Когато ти стане толкова трудно и си мислиш, че не можеш да продължиш - не ти остава нищо друго, освен да продължиш!