Ястия с мляно месо
Re: Ястия с мляно месо
Ясноооо. Моето явно е било мъжко вчера Джинджифилът с виното обаче свършиха работа
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Ястия с мляно месо
А баба ми ги правеше подобни,но с доматен сос,които запичаше с тях в ел.тенджера и накрая ги заливаше със заливка от 2-3 яйца и прясно мляко!Бяха толкова вкууууусниииии,че думи нямам !Ще я пробвам тази рецепта.Tanet написа:Тези патладжани на Букетчето може да се покрият с бешамел-има един сух гръцки в Била ,който се разбива с мляко и става като гъст крем-много е вкусен, и така да се запекат. Сестра ми живее в Гърция и те много готвят такива работи ама винаги ги запичат с този бешамел,наистина е много вкусен.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ястия с мляно месо
Сатори, виждам често споменаваш - босилек.
Имам една саксийка сега цъфти и освен ,че ми харесва миризмата му не зная какво да го правя.
Кажи ти кога и как и ... абе всичко си кажи за босилека - моляяяяяяя.
Имам една саксийка сега цъфти и освен ,че ми харесва миризмата му не зная какво да го правя.
Кажи ти кога и как и ... абе всичко си кажи за босилека - моляяяяяяя.
“Че съм умен – умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека.”
Re: Ястия с мляно месо
Ох, Доре , добре че попита за босилека. И аз така, ама беше ме срам да питам, че ме и мързеше де.
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Ястия с мляно месо
В Германия босилека се продава на всякъде в саксийки.Ние имаме винаги босилек,Вилфрид го обожава.Използваме го при салата домати с моцарелла,при приготвяне на пастърва със зеленчуци,при гулаш и роленбратен.Важното е при готвене,да не се вари и да не се обработва топлинно дълго време,защото губи аромата си.Родината му е Африка,в последствие се разпространява в Азия,Средна и Южна Америка.Има над 40 вида.Хармонира добре в доматени сосове и домати,ястия от паста,месо и риба.
Ето една страничка с приложението му в различни рецепти:
http://www.marions-kochbuch.de/index/0811.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето една страничка с приложението му в различни рецепти:
http://www.marions-kochbuch.de/index/0811.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 187 пъти
- Обратна връзка:
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Ястия с мляно месо
Ами тук има рецепта на кайсиево боле с босилек и на кис.мляко с босилек...johnstalker написа:Босилек слагат по 'полето' и във виното.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Ястия с мляно месо
Мусаката на Баба
продукти за 4 порции:
два патладжана-средно големи
3-4 тиквички(немските са много елегантни ,та не знам как да ви ги опиша,ама да кажем около 500г)
домат от консерва-около 350мл или 2-3 пресни домата
1-2 глави лук,според който както го предпочита
500 г кайма смес
3 яйца
250 мл прясно мляко
чер пипер и сол на вкус
олио-за пърженето на тиквичките и патладжаните
1 лъжичка зеленчуков бульон на прах
приготвяне:
Патладжаните се нарязват на филийки напречно с дебелина около 6-8мм нареждат се наклонено в тава и се посоляват.Така престояват около час-извличат се вредните вещества от него.
Тиквичките се нарязват също на шайби с дебелина около 6мм и се запържват от двете страни.
Като сте приключили с тях,направете същото със патладжаните.
В друг дълбок тиган или тенджерка запържете ситно нарязания лук,след няколко мин. добавете каймата,като разбърквате хубаво,а след около 5 мин добавете и доматите,както и лъжичката бульон,без да сте я разреждали с вода,но разбъркайте много добре.Оставете на слаб огън да къкри около 10-15 мин,като периодично разбърквате,докато изври водата от доматите.Добавете сол и ч.пипер.
В тавичка за 4 порции наредете един ред патладжани,а дупчиците между тях запълнете с тиквички,после подредете полвината каймяна смес,и отгоре й поставете ред тиквички.Изсипете остатъка от каймата и най- отгоре наредете останалите патладжани.Запечете във фурна на 220 гр. около 20.
От 3-те яйца и прясното мляко направете заливка,залейте мусаката и я печете още 10-15 мин,докато добие златисто-карамелен цвят.
Добър апетит!
продукти за 4 порции:
два патладжана-средно големи
3-4 тиквички(немските са много елегантни ,та не знам как да ви ги опиша,ама да кажем около 500г)
домат от консерва-около 350мл или 2-3 пресни домата
1-2 глави лук,според който както го предпочита
500 г кайма смес
3 яйца
250 мл прясно мляко
чер пипер и сол на вкус
олио-за пърженето на тиквичките и патладжаните
1 лъжичка зеленчуков бульон на прах
приготвяне:
Патладжаните се нарязват на филийки напречно с дебелина около 6-8мм нареждат се наклонено в тава и се посоляват.Така престояват около час-извличат се вредните вещества от него.
Тиквичките се нарязват също на шайби с дебелина около 6мм и се запържват от двете страни.
Като сте приключили с тях,направете същото със патладжаните.
В друг дълбок тиган или тенджерка запържете ситно нарязания лук,след няколко мин. добавете каймата,като разбърквате хубаво,а след около 5 мин добавете и доматите,както и лъжичката бульон,без да сте я разреждали с вода,но разбъркайте много добре.Оставете на слаб огън да къкри около 10-15 мин,като периодично разбърквате,докато изври водата от доматите.Добавете сол и ч.пипер.
В тавичка за 4 порции наредете един ред патладжани,а дупчиците между тях запълнете с тиквички,после подредете полвината каймяна смес,и отгоре й поставете ред тиквички.Изсипете остатъка от каймата и най- отгоре наредете останалите патладжани.Запечете във фурна на 220 гр. около 20.
От 3-те яйца и прясното мляко направете заливка,залейте мусаката и я печете още 10-15 мин,докато добие златисто-карамелен цвят.
Добър апетит!
Последно промяна от ida_ili64 на Юли 20, '10, 17:28, променено общо 1 път.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;