Ястия с мляно месо
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11810
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 147 пъти
- Получил благодарност: 186 пъти
- Обратна връзка:
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Ястия с мляно месо
Ами тук има рецепта на кайсиево боле с босилек и на кис.мляко с босилек...johnstalker написа:Босилек слагат по 'полето' и във виното.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Ястия с мляно месо
Мусаката на Баба
продукти за 4 порции:
два патладжана-средно големи
3-4 тиквички(немските са много елегантни ,та не знам как да ви ги опиша,ама да кажем около 500г)
домат от консерва-около 350мл или 2-3 пресни домата
1-2 глави лук,според който както го предпочита
500 г кайма смес
3 яйца
250 мл прясно мляко
чер пипер и сол на вкус
олио-за пърженето на тиквичките и патладжаните
1 лъжичка зеленчуков бульон на прах
приготвяне:
Патладжаните се нарязват на филийки напречно с дебелина около 6-8мм нареждат се наклонено в тава и се посоляват.Така престояват около час-извличат се вредните вещества от него.
Тиквичките се нарязват също на шайби с дебелина около 6мм и се запържват от двете страни.
Като сте приключили с тях,направете същото със патладжаните.
В друг дълбок тиган или тенджерка запържете ситно нарязания лук,след няколко мин. добавете каймата,като разбърквате хубаво,а след около 5 мин добавете и доматите,както и лъжичката бульон,без да сте я разреждали с вода,но разбъркайте много добре.Оставете на слаб огън да къкри около 10-15 мин,като периодично разбърквате,докато изври водата от доматите.Добавете сол и ч.пипер.
В тавичка за 4 порции наредете един ред патладжани,а дупчиците между тях запълнете с тиквички,после подредете полвината каймяна смес,и отгоре й поставете ред тиквички.Изсипете остатъка от каймата и най- отгоре наредете останалите патладжани.Запечете във фурна на 220 гр. около 20.
От 3-те яйца и прясното мляко направете заливка,залейте мусаката и я печете още 10-15 мин,докато добие златисто-карамелен цвят.
Добър апетит!
продукти за 4 порции:
два патладжана-средно големи
3-4 тиквички(немските са много елегантни ,та не знам как да ви ги опиша,ама да кажем около 500г)
домат от консерва-около 350мл или 2-3 пресни домата
1-2 глави лук,според който както го предпочита
500 г кайма смес
3 яйца
250 мл прясно мляко
чер пипер и сол на вкус
олио-за пърженето на тиквичките и патладжаните
1 лъжичка зеленчуков бульон на прах
приготвяне:
Патладжаните се нарязват на филийки напречно с дебелина около 6-8мм нареждат се наклонено в тава и се посоляват.Така престояват около час-извличат се вредните вещества от него.
Тиквичките се нарязват също на шайби с дебелина около 6мм и се запържват от двете страни.
Като сте приключили с тях,направете същото със патладжаните.
В друг дълбок тиган или тенджерка запържете ситно нарязания лук,след няколко мин. добавете каймата,като разбърквате хубаво,а след около 5 мин добавете и доматите,както и лъжичката бульон,без да сте я разреждали с вода,но разбъркайте много добре.Оставете на слаб огън да къкри около 10-15 мин,като периодично разбърквате,докато изври водата от доматите.Добавете сол и ч.пипер.
В тавичка за 4 порции наредете един ред патладжани,а дупчиците между тях запълнете с тиквички,после подредете полвината каймяна смес,и отгоре й поставете ред тиквички.Изсипете остатъка от каймата и най- отгоре наредете останалите патладжани.Запечете във фурна на 220 гр. около 20.
От 3-те яйца и прясното мляко направете заливка,залейте мусаката и я печете още 10-15 мин,докато добие златисто-карамелен цвят.
Добър апетит!
Последно промяна от ida_ili64 на Юли 20, '10, 17:28, променено общо 1 път.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ястия с мляно месо
аз само прескачам тук да надничам, щото реших, че е пуснала само заглавието, а по-късно и рецептата ще дойдеSatori написа:Идето ли нещо се е объркала, или нещо при мен...
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Ястия с мляно месо
Ей,хора,срам- !Satori написа:Идето ли нещо се е объркала, или нещо при мен...
Пиша,аз пиша,гледам в един момент-темата я няма !
И после виждам,че съм пуснала на мнение само заглавието!Ами то така,за вас само заглавието,тя мусаката ми е сред любимките,та всичко останало вече е изядено,даже и рецептата !
Извинявам се много,надявам се сега да се чете вече,само забравих да й кача снимката и тук ,дали Равиков може да го коригира тоз дефект?!
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ястия с мляно месо
Балканска скара
1/2кг кайма смес /телешко+свинско/, 2скилидки чесън, сол, черен, червен пипер и чубрица. Омесвате каймата с тези подправки и се оформят върху найлонова торбичка плаескавици, в края нареждате нарязани много на тънко гъби и парченца кашкавал. С торбичката навивате каймата с плънка на рулце, което печете на скара
1/2кг кайма смес /телешко+свинско/, 2скилидки чесън, сол, черен, червен пипер и чубрица. Омесвате каймата с тези подправки и се оформят върху найлонова торбичка плаескавици, в края нареждате нарязани много на тънко гъби и парченца кашкавал. С торбичката навивате каймата с плънка на рулце, което печете на скара
Търся добри хора