Страница 23 от 42

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Яну 30, '14, 11:39
от tonimimi
и аз ще ви предложа нещо вкусно:ПАЛАЧИНКА ОТ МАЯ-СОЛЕНА
400гр.прясно мляко
4 яйца
5-6 с.л.брашно.това се разбърква с миксера за палачинка.В тавата от печката(тавата трябва да е максимално голяма,няма значение дали е квадратна или правоъгълна)се намазва с олио и се слага в предварително загрята фурна.когато се загрее добре се изсипва сместа и се пече докато стане златиста.
пълнеж:2 пак. сирене крема
2 кренвирша или колбас по желание,кисели краставички,сирене-натрошено,копър,2 скл.чесън и 1-2 с.л.кисело мляко.
всичко се обърква.палачинката се вади и сместа се слага в единият край и се навива,като се оставя малко смес за намазване на палачинката отвън.слага се в подходяща чиния и се оставя в хладилника за 5-6 часа.да ви е сладко ;)

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Фев 1, '14, 09:03
от kremenu6a
Titi написа:Една идея за ентусиасти
Изображение
Ммммм много вкусно стана :stiskam: И лесна за правене закуска Благодаря за чудната идея Тити :tzvetentze:

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Юни 23, '14, 17:04
от tonimimi
Тази сутрин забърках един тутманик.Много стара рецепта и много бърза:2-яйца,1/2ч.ч.олио,1 кофичка кисело мляко с една чаена лъжица сода за хляб,200 гр.-сирене,14 супени лъжици брашно.Всичко се обърква до направата на гъста смес.Пече се в умерена фурна на 200 градуса.Тавата е намазана и посипана със брашно.ДА ВИ Е СЛАДКО :dovolen:

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Юни 28, '14, 14:30
от laydidi13
Записах си рецептата,утре ще се пробва :daaa: днес за закуска правих палачинки със сладко от ягоди :ieeemyzh:

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Яну 7, '15, 15:31
от katina
Домашен хляб месен на ръка, нищо общо с хлебопекарните, които не харесвам
Изображение Стана страхотен, топъл хляб със сиренце ммм :smmm:

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Яну 7, '15, 17:24
от laydidi13
Добре изглежда,чак ми се дояде. :potekoha:

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Фев 7, '15, 10:55
от el pistolero
Поне от две години не бях правил любимите си кифлички от обикновено кифлено тесто, дори с леко намалена захар - вместо 120гр. на кг. брашно, само 90гр на кг. брашно.
Половината ги навъртях с локумена плънка, а останалите една част със сирене и яйце, а другата част с кашкавал. Една лимитирана серия от цели две кифлички получиха бонус плънка от разполовен плод смокиня, спасен от последното бурканче смокиново сладко. :D
Изображение
Ухааа :potekoha:
Изображение
Изображение

Бяха опечени вчера с идеята да има кифлички за похапване през уикенда, но някак си срокът им на съхранение бързо изтече още тази сутрин :mrgreen:

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Фев 7, '15, 11:17
от Titi
Уаууу :potekoha: :potekoha:

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Фев 7, '15, 16:50
от sendi1966
Ел пистолеро,би ли споделила рецептата за кифличките?

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Публикувано на: Фев 7, '15, 23:39
от el pistolero
sendi1966 написа:Ел пистолеро,би ли споделила рецептата за кифличките?
Не бих споделила, защото само бих споделил ;)


Брашно - 1000 гр
Мая прясна - 25 гр или суха - 1 ½ пакетче
Вода - около 400- 420 мл
Захар - 120 гр
Олио - 120 мл + 50- на мл нужни за намазване, окръгляне и разточване
Сол - 12 гр
Яйце - 1 бр ( реално е достатъчно и половин яйце, защото е само за намазване преди изпичане)
За плънка - локум 200гр или мармалад, или пък сирене с яйце или нещо друго не много течно.

С продуктите без яйцето и без плънката се замесва тесто и се оставя да втасва на 28-30 °С за около 90 мин.
Разделя се на късове за колкото броя кифлички ще се прави( от това стандартрно кифлено тесто се правят и гевреците и розичките по пекарните). Стандартно се правят 10 броя от тази доза и стават с размери на купешка кифла от павилион за закуски. За малки кифлички се дели на 30, 40 ... стигал съм и до 50 къса- тези от снимките са 41 бр. Окръглят се късовете и се оставят за 10-15 мин да се отпуснат на омаслена с олио повърхност, после се разточват на триъгълници с много остър връх, за да има площ за навиване, поставя се плънка, навива се и се поставя в тавата. Като се наредят в тавите, се слагат за окончателно втасване... най- лесно е в загрята до 40-50- на градуса фурна, която е изключена и почва да изстива докато се наредят тавите вътре. Втасване около 40-50 минути, намазване с разбитото яйце, може да се поръси захар, сусам или маково семе. Изпичане на 180-200°С за 20- 25 мин.