Хляб, баници, закуски за шампиони
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
не се слагат нито яйца, нито мляко в дърпаната баница А този номер да се полее със солена вода малко преди да се извади за първи път в този клип видях и го направих точно така, както е описано. Може би се прави, за да омекне баницата, нямам точна идея, но се получи страхотно. Тя бабата си знае какво и защо го правиnel4o написа:Не видях никаква течност, освен при замесването на тестото. Нито яйца, нито мляко - на мен ми изглежда логично, макар и странно Тоооо, трябва да се опита ...
Всъщност, да не забравя нещо много важно - свекърва ми ме научи като направя баницата и я извадя от фурната вече готова, много бързо да напръскам отгоре със студена вода и още докато се вдига пара да завия тавата с нещо по-дебело. Обикновено използвам една бяла вафлена кърпа за тази цел, но върху нея мятам и едно одеало, за да е хубаво увита. И така баницата омеква. Същото правя и с питите.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
яяяяяяяяяяя този зелник ми взе акъла!! Танче, да си жива и здрава дето пусна този линк, това непременно, на всяка цена ще го направя през новогодишните почивни дни. Никога не съм виждала зелник, все съм си мислела, че е баница със зеле и хич не съм се заинтересувала. А то било с праз лук и сирене, любимите ми. А и начина на намачкване на разточените кори...абе направо съм адски впечатлена. Нямам търпение да се захващам за работа.tanya1602 написа:http://www.youtube.com/watch?v=4LbiDfLK ... re=related
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Титке, всичко , което не е със сирене и яйца при баниците се казва зелник. Т.е. може да е със зеле, с кайма, с кайма и ориз, със зеле и ориз.Titi написа:яяяяяяяяяяя този зелник ми взе акъла!! Танче, да си жива и здрава дето пусна този линк, това непременно, на всяка цена ще го направя през новогодишните почивни дни. Никога не съм виждала зелник, все съм си мислела, че е баница със зеле и хич не съм се заинтересувала. А то било с праз лук и сирене, любимите ми. А и начина на намачкване на разточените кори...абе направо съм адски впечатлена. Нямам търпение да се захващам за работа.tanya1602 написа:http://www.youtube.com/watch?v=4LbiDfLK ... re=related
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
ам, че проста съм билаtanya1602 написа: Титке, всичко , което не е със сирене и яйца при баниците се казва зелник. Т.е. може да е със зеле, с кайма, с кайма и ориз, със зеле и ориз.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
"Неуведомена+ му викам аз.Titi написа:ам, че проста съм билаtanya1602 написа: Титке, всичко , което не е със сирене и яйца при баниците се казва зелник. Т.е. може да е със зеле, с кайма, с кайма и ориз, със зеле и ориз.
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Хаха, и аз бях убедена, че зелник е нещо със зеле. Даже сега като се замисля, нямам идея точно какво със зеле, защото не обичам много-много зеле, но бях сигурна, че участва зеле.
Майка ми винаги като извади горещата баница я напръсква с вода и я завива преди да излезе парата. Така баницата омеква.
Майка ми винаги като извади горещата баница я напръсква с вода и я завива преди да излезе парата. Така баницата омеква.
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Истински зелник се прави в нашия край,той с това е известен..Зелето в средата е 2 вида-според сезона.Зимата се прави от праз лук и кисело зеле,а през пролетта-пресен лук,младите листа на цвекло, или лапад и малко киселец,сирене и яйце.Корите задължително са точени и сушени.Най-отдолу се слага кора като на клипа,която не е сушена и е последната разточена кора.В средата на тавата върху разстланата кора, се слага плънката и се покрива с малка,много тънка кора.След това сушените кори се поръсват с олио и сирене и се завиват,след което се редят около зелето,отвътре навън, като при баница/тук е разликата от клипа/.Накрая аналогично се завива с кората.Как върви с домашно овче кисело мляко,не е истина просто.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Ааааа, аз лучника го правя с много свински мръвки и лукzmei4o написа:има и лучник той е със сирене и лук
- zmei4o
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1771
- Регистриран на: Дек 1, '09, 14:28
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
ам тоз дето съм го ял аз е от Плевен прилича на тутманик с лук и сирене