Свинско месо
Re: Свинско месо
Аз го направих от свинско бонфиле, че самото парче е продълговато и стана точно като пастърма. Няма нужда от повече сушене. Морската сол го изцежда и консервира достатъчно.mal4o_vasil4o написа:А не трябва ли този кайзер да се суши повече време?Тази зима не сме правили,но другата със сигурност ще редим подкови и такива сухи меса.А на снимката на Таня много ми розовее
- mal4o_vasil4o
- Кана кафе
- Мнения: 569
- Регистриран на: Дек 2, '09, 17:26
Re: Свинско месо
Ето как правя джолана:
Слагам сол, черен и червен пипер, джинджифил, подправка с чесън, подправка за барбекю,индийско орехче, и още каквото се сетя. Слагам горчица и соев сос, и от всичко това правя гъста смес. Намазвам джоланите и ги оставям да престоят толкова, колкото ми позволява времето - например 6 часа днес. След това в гювеча слагам картофи, моркови, гъби, кисели краставички, лук, чесън. Според мен може и други неща - въпрос на фантазия. На зеленчуците слагам само сол и черен пипер, и малко вода - да не са покрити. И отгоре слагам джоланите така, че да останат на сухо, за да могат да се изпекат с коричка, а не да се сварят. Слагам във фурната, включвам на мах - в моя случай 250 - и след два часа изключвам. И после, след още час, например, вече е готово.В общи линии е това.
Слагам сол, черен и червен пипер, джинджифил, подправка с чесън, подправка за барбекю,индийско орехче, и още каквото се сетя. Слагам горчица и соев сос, и от всичко това правя гъста смес. Намазвам джоланите и ги оставям да престоят толкова, колкото ми позволява времето - например 6 часа днес. След това в гювеча слагам картофи, моркови, гъби, кисели краставички, лук, чесън. Според мен може и други неща - въпрос на фантазия. На зеленчуците слагам само сол и черен пипер, и малко вода - да не са покрити. И отгоре слагам джоланите така, че да останат на сухо, за да могат да се изпекат с коричка, а не да се сварят. Слагам във фурната, включвам на мах - в моя случай 250 - и след два часа изключвам. И после, след още час, например, вече е готово.В общи линии е това.
Re: Свинско месо
Така,ето го моето свинско с ананас:
Получи се сочно и много вкусно.Винаги,като купувам свинско,гледам да е възможно по-розово на цвят,а не червено.
Ето как приготвих:
Нарязох месото(в случая от бут)на фини жулиени,оставих да се маринова за 2 часа в соев сос и малко нишесте.
В уок,със силно загрята мазнина запържих за кратко месото(на порции,не всичко наведнъж),около 2-3мин.,вадя в гевгир и пак връщам на огъня за още 1-2 мин.
Отново вадя месото.В същата мазнина(ако ви се стори много,може да отлеете част),мятам 2 ск.нарязан чесън и нарязан на малки кубчета ананас,пържа 3-4 мин.
Добавям сос,който съм приготвила така:Размивам 2-3 с.л. кетчуп с малко ананасов сок,соев тъмен сос,сладък соев сос,мъничко нишесте,оризов оцет и суха подправка за китайски манджи.Опитвайте на вкус,да е балансирано сладко-кисел,ако е необходимо добавете сол.
Та,този сос при ананаса в тигана,обръщам един-два пъти и слагам месото.Обръщам още един-два пъти,колкото да се размесят добре продуктите.На самия финал,ръснах няколко капки соево олио.Готово е.
Получи се сочно и много вкусно.Винаги,като купувам свинско,гледам да е възможно по-розово на цвят,а не червено.
Ето как приготвих:
Нарязох месото(в случая от бут)на фини жулиени,оставих да се маринова за 2 часа в соев сос и малко нишесте.
В уок,със силно загрята мазнина запържих за кратко месото(на порции,не всичко наведнъж),около 2-3мин.,вадя в гевгир и пак връщам на огъня за още 1-2 мин.
Отново вадя месото.В същата мазнина(ако ви се стори много,може да отлеете част),мятам 2 ск.нарязан чесън и нарязан на малки кубчета ананас,пържа 3-4 мин.
Добавям сос,който съм приготвила така:Размивам 2-3 с.л. кетчуп с малко ананасов сок,соев тъмен сос,сладък соев сос,мъничко нишесте,оризов оцет и суха подправка за китайски манджи.Опитвайте на вкус,да е балансирано сладко-кисел,ако е необходимо добавете сол.
Та,този сос при ананаса в тигана,обръщам един-два пъти и слагам месото.Обръщам още един-два пъти,колкото да се размесят добре продуктите.На самия финал,ръснах няколко капки соево олио.Готово е.
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Свинско месо
Саше,добре звучи,само този кетчуп нещо не му е май мястото в тази рецепта. По-добре щеше да е ,ако беше сложила пресен джинджифил.
Re: Свинско месо
Ами,Пеше,изчетох различни рецепти,в някои се слага размита дом.паста и се добавя захар,други са с кетчуп.Предпочетох кетчупа,защото без друго сладни,а и сложих малко .Джинджифил има в сухата подправка,която ползвам
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
Re: Свинско месо
Саше, изглежда и звучи страшно вкусно, още тази събота ще го направя
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Свинско месо
После да пишеш как се е получилоTiti написа:Саше, изглежда и звучи страшно вкусно, още тази събота ще го направя
номера,за да остане сочно е да се реже наистина на тънки ивици,мазнината да е много загрята и в никой случай да не се препържва.
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
Re: Свинско месо
ок, слушам и изпълнявамal.yank написа:После да пишеш как се е получилоTiti написа:Саше, изглежда и звучи страшно вкусно, още тази събота ще го направя
номера,за да остане сочно е да се реже наистина на тънки ивици,мазнината да е много загрята и в никой случай да не се препържва.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;