Домашно сирене - дали е възможно/практично?
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
Миналата година бях луднала да си правя сирене сама.Правех го точно по рецептата ,описана на упътването на маята,описано от Роза.Удобно е,щото към комплекта си има и цедило(с тензух остават влакънца).Страхотно сирене си става.Важно е млякото да е мляко и да се уцели точната температура.Най-добрия вариант е да е току-що издоено(това е идеалната температура).Това няма как да го осъществя,така,че се загрява до към 30-35градуса
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
Това го прочетох като "екскурзовод на живописни биоединици из балканя ".johnstalker написа: .....Имам голям експириънс като екскурзовод на животински биоединици из балканя и помощник мандраджия съм бил даже!
....
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11805
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 145 пъти
- Получил благодарност: 185 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
Ами пасЪл съм овце, кози, крави от малък Демек, и овчар съм.. и козар съм.. че и ковбой съм бил!
-
- Дълго кафе
- Мнения: 149
- Регистриран на: Дек 29, '09, 16:00
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
Ковбой си е той и сега. Да го видите само с шапката и с китарата. Като намеря снимката ще я пусна...
Иначе това за сиренето и прочее е много интересно. Определено ще се прави!
--Николай
Иначе това за сиренето и прочее е много интересно. Определено ще се прави!
--Николай
- gonel
- Кафевар/ка/
- Мнения: 952
- Регистриран на: Фев 23, '10, 08:27
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 24 пъти
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
О, жестоко се лъжеш приятелю!!!johnstalker написа: За мен изварата няма вкус.. като тебешир е
Изварата е мноооого вкусно нещо! НО само, ако се направи от истинско прясно мляко - сварено или несварено!!!
Някъде бяхме писали за млека и сирена, Тити май като квасеше мляко, в нейната тема...
Добрата извара запазва сладникавия вкус на млякото и мазнинка си има... С печен пипер е нещо велико!!!
Нико, непременно си направи сирене! Няма нищо общо с купешкото сирене... Не пропускай да опиташ този уникален вкус - безсолно сирене, леко осолено съвсем прясно, отлежало сиренце...
Търся хибискуси Black Dragon, Magnifique, Zoey!
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11805
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 145 пъти
- Получил благодарност: 185 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
gonel написа:О, жестоко се лъжеш приятелю!!!johnstalker написа: За мен изварата няма вкус.. като тебешир е
..
Тцъ, хич не се лъжа Предпочитам и баницата със сирене.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31531
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 817 пъти
- Получил благодарност: 1738 пъти
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
Bi_ , и тук казват ишемик на изварата. Етикетите в магазините, обаче, отдавна извадиха тази дума от употреба.
Значи, когато в къщи си правиш, е ишемик. Когато купуваш, е извара.
Правила съм и краве сирене, и козе сирене от мляко собствено производство. Никога не се е стигало до пълнене на тенекия, защото... - не е оставало не излапано.
Моето лакомство е още неосолено прясно сирене. И кисело мляко, което като го обърнеш, не пада - овче и биволско...
Значи, когато в къщи си правиш, е ишемик. Когато купуваш, е извара.
Правила съм и краве сирене, и козе сирене от мляко собствено производство. Никога не се е стигало до пълнене на тенекия, защото... - не е оставало не излапано.
Моето лакомство е още неосолено прясно сирене. И кисело мляко, което като го обърнеш, не пада - овче и биволско...
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
-
- Кана кафе
- Мнения: 533
- Регистриран на: Мар 12, '10, 17:02
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
Ами то това е млякото на БАБА.
Аз знам така-започваш да правиш сирене и ако се пресече и не стане о...не се изхвърля,а се прецежда и ето ти извара.
Рецепта за кашкавал имам някъде.Ако проявявате интерес ще я търся.Става .Аз го харесвам.
У дома за съхранение и отлежаване и дума не може да става ...излапва се пресничко
Аз знам така-започваш да правиш сирене и ако се пресече и не стане о...не се изхвърля,а се прецежда и ето ти извара.
Рецепта за кашкавал имам някъде.Ако проявявате интерес ще я търся.Става .Аз го харесвам.
У дома за съхранение и отлежаване и дума не може да става ...излапва се пресничко