Домашно сирене - дали е възможно/практично?
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
gonel написа:О, жестоко се лъжеш приятелю!!!johnstalker написа: За мен изварата няма вкус.. като тебешир е
..
Тцъ, хич не се лъжа Предпочитам и баницата със сирене.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31685
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1028 пъти
- Получил благодарност: 2396 пъти
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
Bi_ , и тук казват ишемик на изварата. Етикетите в магазините, обаче, отдавна извадиха тази дума от употреба.
Значи, когато в къщи си правиш, е ишемик. Когато купуваш, е извара.
Правила съм и краве сирене, и козе сирене от мляко собствено производство. Никога не се е стигало до пълнене на тенекия, защото... - не е оставало не излапано.
Моето лакомство е още неосолено прясно сирене. И кисело мляко, което като го обърнеш, не пада - овче и биволско...
Значи, когато в къщи си правиш, е ишемик. Когато купуваш, е извара.
Правила съм и краве сирене, и козе сирене от мляко собствено производство. Никога не се е стигало до пълнене на тенекия, защото... - не е оставало не излапано.
Моето лакомство е още неосолено прясно сирене. И кисело мляко, което като го обърнеш, не пада - овче и биволско...
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
-
- Кана кафе
- Мнения: 533
- Регистриран на: Мар 12, '10, 17:02
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?
Ами то това е млякото на БАБА.
Аз знам така-започваш да правиш сирене и ако се пресече и не стане о...не се изхвърля,а се прецежда и ето ти извара.
Рецепта за кашкавал имам някъде.Ако проявявате интерес ще я търся.Става .Аз го харесвам.
У дома за съхранение и отлежаване и дума не може да става ...излапва се пресничко
Аз знам така-започваш да правиш сирене и ако се пресече и не стане о...не се изхвърля,а се прецежда и ето ти извара.
Рецепта за кашкавал имам някъде.Ако проявявате интерес ще я търся.Става .Аз го харесвам.
У дома за съхранение и отлежаване и дума не може да става ...излапва се пресничко