Домашно сирене - дали е възможно/практично?

Изкушения за лакомници и гурмани.
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11807
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 145 пъти
Получил благодарност: 184 пъти
Обратна връзка:

Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?

Мнение от johnstalker »

gonel написа:
johnstalker написа: :) За мен изварата няма вкус.. като тебешир е :)
О, жестоко се лъжеш приятелю!!!
..

Тцъ, хич не се лъжа :) Предпочитам и баницата със сирене. :)
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31649
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 977 пъти
Получил благодарност: 2225 пъти

Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?

Мнение от Мария Николова »

Bi_ , и тук казват ишемик на изварата. Етикетите в магазините, обаче, отдавна извадиха тази дума от употреба.
Значи, когато в къщи си правиш, е ишемик. Когато купуваш, е извара. :lol: :lol: :lol:

Правила съм и краве сирене, и козе сирене от мляко собствено производство. Никога не се е стигало до пълнене на тенекия, защото... :potekoha: :potekoha: :potekoha: - не е оставало не излапано. ;)
Моето лакомство е още неосолено прясно сирене. :D И кисело мляко, което като го обърнеш, не пада - овче и биволско... :angelche:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
jesi
Кана кафе
Мнения: 533
Регистриран на: Мар 12, '10, 17:02
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 5 пъти

Re: Домашно сирене - дали е възможно/практично?

Мнение от jesi »

Ами то това е млякото на БАБА.
Аз знам така-започваш да правиш сирене и ако се пресече и не стане о...не се изхвърля,а се прецежда и ето ти извара.
Рецепта за кашкавал имам някъде.Ако проявявате интерес ще я търся.Става .Аз го харесвам.
У дома за съхранение и отлежаване и дума не може да става ...излапва се пресничко :hihihi:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”