Телешко месо
Re: Телешко месо
Яла съм такава риба в една кръчма във Варвара. Няма такава вкуснотияlila написа:Не искам да спамя, но и аз ям сурово месо понякога. Телешко по този начин не съм. По морето така правят риба
Re: Телешко месо
Започнах да дебна за изскачащи канибали като ви чета с това сурово телешко. То и аз обичам сурово, но поне опушенко или сушенко, какво е това вашето !? Пък рибата не кърви като и късаш месата, така че може да мине и само с маринатка.
Re: Телешко месо
Господи нямаш представа колко е вкусно!Има обаче едно уточнение-това ,което у нас продават като телешко не е телешко /сега ще падне смях-телешкото е на цвят като свинското и се яде добре печено или варено........./ Червеното месо е всъщност говеждо-то се яде ала англе или сурово.И ако някой иска рецептата за стек тартар /сурово говеждо ,нарязано на ситно с нож до фрма на кайма мога да пусна/
Re: Телешко месо
Правя разлика между телешко и говеждо, защото от години купувам от първоизточник. За съпоставката на цветовете си абсолютно права, въпреки че аз не съм се сетила да ги сравнявам. Гледам визуално месцето да ми напълни окото.
(множите се)
(множите се)
Re: Телешко месо
Права си за цвета. Телешко се намира и си го ям и сурово и печено. Морската сол силно обезкръвява месото. Дори леко го изсушава и е перфектна за обработка на месото, когато ще се яде сурово Пускай рецептата, ще я пробвам с удоволствиеDOBI написа:Господи нямаш представа колко е вкусно!Има обаче едно уточнение-това ,което у нас продават като телешко не е телешко /сега ще падне смях-телешкото е на цвят като свинското и се яде добре печено или варено........./ Червеното месо е всъщност говеждо-то се яде ала англе или сурово.И ако някой иска рецептата за стек тартар /сурово говеждо ,нарязано на ситно с нож до фрма на кайма мога да пусна/