Телешко месо
Телешко месо
Индекс на рецептите
марината за телешко месо - роси_г
Сос болонезе с телешка кайма и розмарин - Satori
Телешки бифтек - tanya1602
телешко в иенска тенджера - dora
Гулаш - toni
джолан - mucunka
телешко карпачо - nel4o
-------------------
Нека си имаме тема за отделните меса,на мен лично така ми е по удобно да търся,когато се чудя какво точно да сготвя.
Тази марината става и за друг вид месо,но телешкото е особено вкусно.
100 гр.вино ,желателно е червено
100 гр.вода
1 чаена лъжичка червен пипер
2 ч.л. мед
3 ч.л.соев сос
сол и чер пипер
Всички продукти се разбъркват докато се разтопи меда и се залива месото.Оставя се да се маринова ,колкото повече толкова подобре.Маринованото месо се глазира леко в тиган и после се нарежда в тавичка и се пече .Останалата марината се сгъстява и с полу
чения сос се заливат изпечените парчета месо.
Ще се радвам ако ви хареса
марината за телешко месо - роси_г
Сос болонезе с телешка кайма и розмарин - Satori
Телешки бифтек - tanya1602
телешко в иенска тенджера - dora
Гулаш - toni
джолан - mucunka
телешко карпачо - nel4o
-------------------
Нека си имаме тема за отделните меса,на мен лично така ми е по удобно да търся,когато се чудя какво точно да сготвя.
Тази марината става и за друг вид месо,но телешкото е особено вкусно.
100 гр.вино ,желателно е червено
100 гр.вода
1 чаена лъжичка червен пипер
2 ч.л. мед
3 ч.л.соев сос
сол и чер пипер
Всички продукти се разбъркват докато се разтопи меда и се залива месото.Оставя се да се маринова ,колкото повече толкова подобре.Маринованото месо се глазира леко в тиган и после се нарежда в тавичка и се пече .Останалата марината се сгъстява и с полу
чения сос се заливат изпечените парчета месо.
Ще се радвам ако ви хареса
Re: телешко месо
Роси, печенето ми е ужасно трудно. Моля те, уточни как се пече това месо - на колко градуса, колко време горе-долу, покрито, открито, на какви парченца и пр.
Re: телешко месо
Сос болонезе с телешка кайма и розмарин: прави се, както си се прави, но се слага розмарин. Малко и пестеливо, защото сушеният розмарин е доста силен.
Re: телешко месо
Телешки бифтек
500 гр. тел. месо
2 глави кромид
1 суха червена чушка
по 1 ч.л млян кимион и млян черен пипер
250 мл. газирана вода
Всичките продукти се смилат два пъти на месомелачка.Каймата се меси , като постепенно се долива сода. Меси се и почива - общо 2 часа. Оформят се бифтеци и се пекат на скара или барбекю.
500 гр. тел. месо
2 глави кромид
1 суха червена чушка
по 1 ч.л млян кимион и млян черен пипер
250 мл. газирана вода
Всичките продукти се смилат два пъти на месомелачка.Каймата се меси , като постепенно се долива сода. Меси се и почива - общо 2 часа. Оформят се бифтеци и се пекат на скара или барбекю.
Re: телешко месо
Месото с дебелина около 2-3 см.Като се запече на горещ тиган се получава една тънка коричка,която не позволява на месото да изсъхне.После печеш в тавичката на 180-200 в зависимост от фурната по 10 мин от двете страни и е готово.Остава си сочно...С нищо не покриваш.Сигурна съм ,че ще се справиш прекрасно.Satori написа:Роси, печенето ми е ужасно трудно. Моля те, уточни как се пече това месо - на колко градуса, колко време горе-долу, покрито, открито, на какви парченца и пр.
Re: телешко месо
Може ли телешко да се сготви в гювеч със зеленчуци? Разните му там тиквички, патладжани, моркови и подобни.... Сурово ли да сложа всичко? Но пък така ме поблазни горната рецепта за печено телешко, че като нищо да сменя менюто
Re: телешко месо
Петинка , аз приготвям телешкото с лук моркови и гъби (предварително задушени с масълце).
Правя го и в иенска тенджера и в гювеч също.
Месото само овкусявам преди това ,но е важно да си сигурна че е от теле , а не от по-голям роднина ,че и на такова съм попадала малееееееееееее
Правя го и в иенска тенджера и в гювеч също.
Месото само овкусявам преди това ,но е важно да си сигурна че е от теле , а не от по-голям роднина ,че и на такова съм попадала малееееееееееее
“Че съм умен – умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека.”
Re: телешко месо
Аз изчетох сто рецепти, и накрая го сготвих хибридно между всички. Ще видим какво се е получило. А иначе -теле е. Но ми се изясни оная велика приказка, че телешкото се вари до омекване на тенджерата
Re: Гулаш
За 1 кг говеждо, телешко, овнешко или свинско месо от бут или плешка, нарязано на познатите парченца като за кебап.
Месото се задушава в 1/2 ч.ч.мазнина докато изпари водата. Прибавят се 8-10 глави лук- на дребно. Като омекне лукът се прибавя пълна суп.лъжица доматено пюре. Наръсва се с 1 с.л. брашно и червен пипер и се залива с гореща вода. Прибавят се подправките- сол, дафинов лист, черен пипер. Оставя се да къкри на тих огън. Подбират е дребни картофчета- някъде към супена чиния. Прибавят се , заедно с 1 глава чесън на скилидки. Още 30-40 мин. и е готово. Ако не се сложат картофи, може да се сервира с картофено пюре.
Месото се задушава в 1/2 ч.ч.мазнина докато изпари водата. Прибавят се 8-10 глави лук- на дребно. Като омекне лукът се прибавя пълна суп.лъжица доматено пюре. Наръсва се с 1 с.л. брашно и червен пипер и се залива с гореща вода. Прибавят се подправките- сол, дафинов лист, черен пипер. Оставя се да къкри на тих огън. Подбират е дребни картофчета- някъде към супена чиния. Прибавят се , заедно с 1 глава чесън на скилидки. Още 30-40 мин. и е готово. Ако не се сложат картофи, може да се сервира с картофено пюре.
Re: Телешко месо
А защо си мисля, че в гулаша задължително плуват парчета зелеви листа? Или е друг вид ястие