Ястия без месо
Re: Ястия без месо
последния път сложих точно и мащерка , абе както казах, често оставям носа да ме водиnadin написа:Само да добавя нещо за ястията с леща. Тя си върви страхотно с мащерка вместо обикновена чубрица. Ако нямате мащерка то пробвайте с планинска чубрица. Най-хубавата леща съм яла на Мусала и там я бяха сготвили с прясна машерка. Ароматът е неповторим
D
Re: Ястия без месо
Аз скоро не съм готвила, защото вкъщи готви Добрата Фея
Но темите за храна най-редовно ги чета
Патладжанената салатка на Надин много ми хареса. И супата с тиква, ама у нас не я тачат и само за мен не си я правя.
А когато правех леща преди, й слагах един дафинов лист - според мен придава много приятен вкус.
Но темите за храна най-редовно ги чета
Патладжанената салатка на Надин много ми хареса. И супата с тиква, ама у нас не я тачат и само за мен не си я правя.
А когато правех леща преди, й слагах един дафинов лист - според мен придава много приятен вкус.
Re: Ястия без месо
Много вкусна тема! Тъкмо за коледните пости!
Непременно ще пробвам салатата с патладжан и гърнето с леща.
А мащерката е невероятна подправка, аз я използвам за почти всичко - боб, леща, картофи във всякаква форма (а и не само за постни гозби ) .
Непременно ще пробвам салатата с патладжан и гърнето с леща.
А мащерката е невероятна подправка, аз я използвам за почти всичко - боб, леща, картофи във всякаква форма (а и не само за постни гозби ) .
Re: Ястия без месо
В този сезон много обичаме карфиол и броколи със сирена на фурна.
По една средно голяма глава карфиол и броколи(може и само с единия или другия зеленчук) нарязвани на розички-хапки ;
три средни моркова настъргани;
2-3 стръка целина нарязани;
2-3 скилидки чесън нарязан.
Запича се в намаслена тава с чаша вода да поомекне ( може да се свари във вода или на пара) След това по желание може да се прибави 1 кутийка сладка царевица
За заливката: Разбива се добре 200гр заквасена сметана. Към нея се прибавят 3-4 яйцаи пак се разбива добре. Към сместа се прибавя около 200 гр топено пушено сирене ( или няколко вида от триъгълничетата ) Аз режа парченцата направо в сместа за да не слепват . Разбърква се внимателно да се запазят парченцата. Заливката се прибавя към зеленчуците и отново се разбърква внимателно. Отгоре се настъргва 200гр кашкавал Запича се на 200 градуса до почервеняване
Много е вкусно и топло и студено! Да ви е сладко!!!
По една средно голяма глава карфиол и броколи(може и само с единия или другия зеленчук) нарязвани на розички-хапки ;
три средни моркова настъргани;
2-3 стръка целина нарязани;
2-3 скилидки чесън нарязан.
Запича се в намаслена тава с чаша вода да поомекне ( може да се свари във вода или на пара) След това по желание може да се прибави 1 кутийка сладка царевица
За заливката: Разбива се добре 200гр заквасена сметана. Към нея се прибавят 3-4 яйцаи пак се разбива добре. Към сместа се прибавя около 200 гр топено пушено сирене ( или няколко вида от триъгълничетата ) Аз режа парченцата направо в сместа за да не слепват . Разбърква се внимателно да се запазят парченцата. Заливката се прибавя към зеленчуците и отново се разбърква внимателно. Отгоре се настъргва 200гр кашкавал Запича се на 200 градуса до почервеняване
Много е вкусно и топло и студено! Да ви е сладко!!!