Зимни мезета и салати
Re: Зимни мезета и салати
В стола ни всеки ден ям страхотна зимна салата. Който не го мързи може да си я направи и в къщи. Състои се от настъргани моркови, цвекло и ряпа. Много е красива и на вид с трите цвята, изключително витаминозна е и много насищаща. Аз често само с нея обядвам.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Зимни мезета и салати
Titi написа:В стола ни всеки ден ям страхотна зимна салата. Който не го мързи може да си я направи и в къщи. Състои се от настъргани моркови, цвекло и ряпа. Много е красива и на вид с трите цвята, изключително витаминозна е и много насищаща. Аз често само с нея обядвам.
На нещо подобно добавям сварени макарони, ако нямам друго за ядене, и си вечерям. Може и с варено яйце.
Re: Зимни мезета и салати
А цвеклото във въпросната салата сурово ли е? И въобще как го варите това чудо, аз все го варя, варя, по 2 часа го варя и пак ми е сурово
He who plants a garden, plants happiness
- Калина-малина
- Двойно кафе
- Мнения: 179
- Регистриран на: Ное 26, '09, 19:33
- Местоположение: Филибето
Re: Зимни мезета и салати
Сурово е Блу, съвсем сурово. Никога не съм варила цвекло. Ползвам го само за тази салата - цвекло, морков и ряпа.
Много сме лудите....но сме пръснати!
Re: Зимни мезета и салати
И аз миналата година го печах във фурната по два часа. После ми писна и почнах сурово - пак е много, много вкусно, само дето трябва повечко да се дъвче от изпеченото, ама то и другите две съставки са твърдички, та няма проблем.Калина-малина написа:Сурово е Блу, съвсем сурово. Никога не съм варила цвекло. Ползвам го само за тази салата - цвекло, морков и ряпа.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Зимни мезета и салати
В салати слагам както сурово, така и варено цвекло - според зависи какво ми се яде. За варенето - не го беля, само го измивам много добре. Заливам го както си е цяло с кипнала вода и го оставям да ври около 20-30 минути. Да, Блу - то не омеква като картофа, затова ти се струва, че не се сварява.
После се бели и подправя самостоятелно на салата /нарязяно например на филийки и подправено с оцет/лимон, сол и олио/ или се прибавя към някаква по-шантава вариация. Суровото го стържа на най-ситното на рендето, като ряпата и гулията - става просто перфектно. Напоследък открих че освен чесън и сирене рокфор, адски му върви и малко настърган хрян.
После се бели и подправя самостоятелно на салата /нарязяно например на филийки и подправено с оцет/лимон, сол и олио/ или се прибавя към някаква по-шантава вариация. Суровото го стържа на най-ситното на рендето, като ряпата и гулията - става просто перфектно. Напоследък открих че освен чесън и сирене рокфор, адски му върви и малко настърган хрян.
Re: Зимни мезета и салати
благодаря, ще се престраша и сурово да го ям, след като опитах сурови печурки , които се оказа че са много вкусни всъщност
He who plants a garden, plants happiness
Re: Зимни мезета и салати
Много е вкусно - пропускаш. Суровите печурки / особенно кралските/ са много добри на вкус.Blue sky написа:благодаря, ще се престраша и сурово да го ям, след като опитах сурови печурки , които се оказа че са много вкусни всъщност
Re: Зимни мезета и салати
аз го варя необелено в херметическата тенджера - около 1 час. наскоро научих, че преди това трябвало да се покисне във вода с оцет, за да не мирише на пръст, като му се отрежат двата краяBlue sky написа:А цвеклото във въпросната салата сурово ли е? И въобще как го варите това чудо, аз все го варя, варя, по 2 часа го варя и пак ми е сурово
Моето хоби и професия...http://www.ivenflorist.com
Re: Зимни мезета и салати
абе много го глезите това цвекло, няма нужда изобщоnelumbo написа:аз го варя необелено в херметическата тенджера - около 1 час. наскоро научих, че преди това трябвало да се покисне във вода с оцет, за да не мирише на пръст, като му се отрежат двата краяBlue sky написа:А цвеклото във въпросната салата сурово ли е? И въобще как го варите това чудо, аз все го варя, варя, по 2 часа го варя и пак ми е сурово
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;