Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
аааа, Оркуд, това е непосилно за тебе, не са мъчи.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Нареждаме се под елхата да чакам подарък Дали съм слушалаzeleno написа:първи сняг
да откриваме сезона
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Нареждаме се под елхата да чакам подарък Дали съм слушалаzeleno написа:първи сняг
да откриваме сезона
-
- Кафевар/ка/
- Мнения: 941
- Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
- Местоположение: София
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
И аз се нареждам, а за слушането...... ще видим
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1465
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Я малко да съживя хубавата тема
Всяка Коледа сме на гости и аз нося тиквеник. Хубав ми става, с готови кори, обаче вече ми омръзна и изкам нещо друго за десерт с тиква да направя. Иска ми се така по-празничен вид да има, какво ще кажете, нещо по-различно може ли да измислим?
Дали да не я опека на парчета, оформени като лодки и пълни със сушени плодове, орехи и заляти с мед
Ама не съм правила досега така, подправка някаква слага ли се, с меда ли се пече или само със захар и после се залива с мед при сервиране...
Имате ли идеи?
Всяка Коледа сме на гости и аз нося тиквеник. Хубав ми става, с готови кори, обаче вече ми омръзна и изкам нещо друго за десерт с тиква да направя. Иска ми се така по-празничен вид да има, какво ще кажете, нещо по-различно може ли да измислим?
Дали да не я опека на парчета, оформени като лодки и пълни със сушени плодове, орехи и заляти с мед
Ама не съм правила досега така, подправка някаква слага ли се, с меда ли се пече или само със захар и после се залива с мед при сервиране...
Имате ли идеи?
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10040
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 628 пъти
- Получил благодарност: 1121 пъти
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Като срежа тиквата, отделям 1 кг за тиквеник, другата част - на парчета, точно както си го описала- с нарязани круши, орехи, подсладена преди печенето, да поеме захарта, на дъното на тавата вода, иначе ще се деформира. Обикновено тиквата е голяма, затова всичко това е от половин тиква.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1465
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Благодаря за съветите! Ще се пробвам, не ми звучи много сложно и вярвам, че ще стане!greeneyed написа:Като срежа тиквата, отделям 1 кг за тиквеник, другата част - на парчета, точно както си го описала- с нарязани круши, орехи, подсладена преди печенето, да поеме захарта, на дъното на тавата вода, иначе ще се деформира. Обикновено тиквата е голяма, затова всичко това е от половин тиква.