Коледни сладкиши
Re: Коледни сладкиши
Половината са меденки, другата половина с джинджифил и канела.Глазурата е различни цветове фондан.
Re: Коледни сладкиши
https://kulinarniexperimenti.wordpress. ... %B5%D0%B4/" onclick="window.open(this.href);return false;
Това ми е рецептата за джинджифиловите сладки.Всяка година тях правя.Доста сполучлива е! Тестото става много леко и приятно за точене и за формичките.
Това ми е рецептата за меденките. Но тук бера ядове с месенето , брашното, после трудно се разстилата за формичките, лепне.....но пък са вкусни.
И от двете рецепти ми се получават към 100бр такава големина / не са малки /
Фондана го купувам, миналата година взех само бял и със сладкарска боя го оцветявах, но тази си купих различни цветове и от тях режа и слагам върху сладката.
Лепя на самата сладка с малко вода.
Ако съм пропуснала нещо питайте.
И така направих 28 пакета по 3 сладки и 40 пакета по 1 сладка - правя ги само за подаръци за Коледните празници
Това ми е рецептата за джинджифиловите сладки.Всяка година тях правя.Доста сполучлива е! Тестото става много леко и приятно за точене и за формичките.
Това ми е рецептата за меденките. Но тук бера ядове с месенето , брашното, после трудно се разстилата за формичките, лепне.....но пък са вкусни.
И от двете рецепти ми се получават към 100бр такава големина / не са малки /
Фондана го купувам, миналата година взех само бял и със сладкарска боя го оцветявах, но тази си купих различни цветове и от тях режа и слагам върху сладката.
Лепя на самата сладка с малко вода.
Ако съм пропуснала нещо питайте.
И така направих 28 пакета по 3 сладки и 40 пакета по 1 сладка - правя ги само за подаръци за Коледните празници
-
- Наркоман
- Мнения: 11642
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 90 пъти
- Получил благодарност: 62 пъти
Re: Коледни сладкиши
Aз не съм компетента много,но за лепненето предполагам,че брашното е малко .С по-вече брашно мисля,че ще станат не толкова пухкави,а по-плътни.Друго-дали не е от меда,може малко да му се намали количеството.
Фондана от къде го купуваш,в какъв вид е като консистенция е и как по-точно го нанасяш?Аз си го представям,че се шприцва /?/ .
Фондана от къде го купуваш,в какъв вид е като консистенция е и как по-точно го нанасяш?Аз си го представям,че се шприцва /?/ .
Re: Коледни сладкиши
Да поем много повече брашно от рецептата! Но станаха много вкусни!
Фондана не се шприцова,а се точи като кара за баница например.То е пластелин все едно си представи и трябва да го точиш с точилка да стане много тънко.След това с формичките изрязваш и слагаш върху сладката с малко вода, за да се залепи.
Поръчвам фондана от тук : http://www.aromashouse.com/index.php/bg ... gory_id=45" onclick="window.open(this.href);return false; или от тук http://sladkatakushta.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Сега съм замислила грандиозно правене на сладки мартенички за 1ви Март
Ще правя много и това ще са ми подаръците Поръчала съм различни дантели шарки....много хубави шаблони....
Фондана не се шприцова,а се точи като кара за баница например.То е пластелин все едно си представи и трябва да го точиш с точилка да стане много тънко.След това с формичките изрязваш и слагаш върху сладката с малко вода, за да се залепи.
Поръчвам фондана от тук : http://www.aromashouse.com/index.php/bg ... gory_id=45" onclick="window.open(this.href);return false; или от тук http://sladkatakushta.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Сега съм замислила грандиозно правене на сладки мартенички за 1ви Март
Ще правя много и това ще са ми подаръците Поръчала съм различни дантели шарки....много хубави шаблони....
Последно промяна от boggy на Дек 16, '16, 10:35, променено общо 1 път.
- jozefin
- Кафе машина
- Мнения: 4459
- Регистриран на: Дек 5, '09, 10:28
- Местоположение: Ловеч, 200 m надморска височина, умереноконтинентален климат
- Дал благодарност: 101 пъти
- Получил благодарност: 326 пъти
Re: Коледни сладкиши
Приключих с коледните сладки, освен ако не ми дойде музата инцидентно за още някои (давайте идеи докато не е късно )
Това са Коледни бисквити Panpepati от втора страница
Само черния пипер намалих наполовина. Но като цяло въобще не се усещат като отделни вкусове. Имам предвид канелата, ореха, пипера и какаото. Вкусни са. Само че печенето трябваше да е маалко по-кратко. Но поради тъмния цвят на сместа не можах да преценя на око. По краищата се препекоха. Иначе станаха твърди като сусамки, след като изстинаха. Нали така трябва да са?
А това са портокаловите кори
Докато ги варих във водите и после в сиропа, ми миришеха лекинко на кози . Мислех си да не отидат към гюма, въпреки че нямаше какво да объркам. Но слава богу, после вкусът им си беше портокалов.
Суших ги два дни на стайна температура. Едно че бях на работа и нямах време за шоколада, друго че посмъртно няма как да изсъхнат за 3-4 часа, както е дадено в рецептата.
А снощи всяка кора увих в целофан - 57 бройки. Горницата бидеше изядена .
И за финал -аз портокал и лимон в сладкиши не обичам, но тези ми харесаха .
Това са Коледни бисквити Panpepati от втора страница
Само черния пипер намалих наполовина. Но като цяло въобще не се усещат като отделни вкусове. Имам предвид канелата, ореха, пипера и какаото. Вкусни са. Само че печенето трябваше да е маалко по-кратко. Но поради тъмния цвят на сместа не можах да преценя на око. По краищата се препекоха. Иначе станаха твърди като сусамки, след като изстинаха. Нали така трябва да са?
А това са портокаловите кори
Докато ги варих във водите и после в сиропа, ми миришеха лекинко на кози . Мислех си да не отидат към гюма, въпреки че нямаше какво да объркам. Но слава богу, после вкусът им си беше портокалов.
Суших ги два дни на стайна температура. Едно че бях на работа и нямах време за шоколада, друго че посмъртно няма как да изсъхнат за 3-4 часа, както е дадено в рецептата.
А снощи всяка кора увих в целофан - 57 бройки. Горницата бидеше изядена .
И за финал -аз портокал и лимон в сладкиши не обичам, но тези ми харесаха .
- jozefin
- Кафе машина
- Мнения: 4459
- Регистриран на: Дек 5, '09, 10:28
- Местоположение: Ловеч, 200 m надморска височина, умереноконтинентален климат
- Дал благодарност: 101 пъти
- Получил благодарност: 326 пъти
Re: Коледни сладкиши
Новогодишният ми двойно шоколадов кекс по рецепта на Йоли
По-точно два. Единият -ще ходим на гости, другият - за тези, които остават вкъщи
Само не знам дали съм успяла да го опека, както трябва. Но скоро ще разберем
Рецептата: http://yoli-www.blogspot.bg/2008/11/blog-post_10.html" onclick="window.open(this.href);return false;
По-точно два. Единият -ще ходим на гости, другият - за тези, които остават вкъщи
Само не знам дали съм успяла да го опека, както трябва. Но скоро ще разберем
Рецептата: http://yoli-www.blogspot.bg/2008/11/blog-post_10.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10040
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 628 пъти
- Получил благодарност: 1120 пъти
Re: Коледни сладкиши
Направих
-англ. коледен кейк- успешен
-арменски коледни сладки- щяха да са по-успешни, ако не бях изпяркала типово вместо бяло брашно, ама и тъй ще се опяркат
-джинджифилови сладки- добре, че продуктите са вкусни, та ще се изядат без забележки. Иначе аз не съм доволна от тях, не мога да го правя това тесто и това е.
Да мине данданията по празниците и ще организирам урок по сладкарство, основни принципи при приготвяне на маслено тесто, как се правят хубави козунаци и т.н. Лектор- Златка Трънова, място- Каручката. Януари градината спи и ние ще говорим за сладки.
-англ. коледен кейк- успешен
-арменски коледни сладки- щяха да са по-успешни, ако не бях изпяркала типово вместо бяло брашно, ама и тъй ще се опяркат
-джинджифилови сладки- добре, че продуктите са вкусни, та ще се изядат без забележки. Иначе аз не съм доволна от тях, не мога да го правя това тесто и това е.
Да мине данданията по празниците и ще организирам урок по сладкарство, основни принципи при приготвяне на маслено тесто, как се правят хубави козунаци и т.н. Лектор- Златка Трънова, място- Каручката. Януари градината спи и ние ще говорим за сладки.