Коледни сладкиши
Re: Коледни сладкиши
И аз смятам да го направя този коледен сладкиш. Само тези сушени череши от къде ги намирате? Аз мисля да купя от замразените вишни - пак би трябвало да стане, нали?
И като вържете отгоре с хартия за печене, какво става като се надуе?
На колко градуса се пече?
А да, и за хладното? В хладилник става да се съхранява нали? Или не чак толкова хладно?
И като вържете отгоре с хартия за печене, какво става като се надуе?
На колко градуса се пече?
А да, и за хладното? В хладилник става да се съхранява нали? Или не чак толкова хладно?
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
- orkud
- Кафе машина
- Мнения: 3351
- Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
- Получил благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Коледни сладкиши
Отговарям по ред. Можеш да замениш сушените плодове с друг сушен плод по избор, аз тази година слагам боровинки, защото не намерих череши. Но задължително да са сушени плодове. При стоенето една вечер те поемат от коняка, и сока от лимона и портокала и се надуват леко. Хубаво е плодовете да са разноцветни, дават хубав вид на сладкиша. Важно е общо сушените плодове да са 750 гр.
Ако решиш да връзваш го оставяш с обем, за да има място.
Фурната е на 150 градуса и затова е бавно печенето. Оставяш го да стои в студена стая, това е достатъчно. Става и на тераса, захлупен. Няма шанс скоро температурите да станат 25 градуса.
Ако решиш да връзваш го оставяш с обем, за да има място.
Фурната е на 150 градуса и затова е бавно печенето. Оставяш го да стои в студена стая, това е достатъчно. Става и на тераса, захлупен. Няма шанс скоро температурите да станат 25 градуса.
Re: Коледни сладкиши
Оркуд, снимки няма, не се сетих да снимам етапите, а накрая както казах го счупих, та не се гордея с вида му нищо общо с показаните от теб мераклийски красоти
аз го пекох в голяма, стандартна кръгла тава - не стана много висок, и вероятно това е причината да се счупи
защото реално структурата идва от плодовете, не от брашното и си е меко, гледам и на снимката е високо, а при мен е дебело 6-7 см
т.е. трябва да се пече в по-висок и тесен съд за предпочитане
обаче, вкуса, еееееех вкуса, все по-хубав става
череши намерих в Хит, мисля че сушени сливи ще ги заменят идеално, защото са леко кисели
аз проблеми със завиването нямах, тавата ми е висока, и просот овързах около бордовете, като отоврих, беше идеално опечено, леко задушено някак
малкото кексче обаче, пекох без да го завивам, и то стана по-сухо, с коричка отгоре, затова догодина, последния половин час смятам да пека без хартия, да поизпръхне малко
аз го пекох в голяма, стандартна кръгла тава - не стана много висок, и вероятно това е причината да се счупи
защото реално структурата идва от плодовете, не от брашното и си е меко, гледам и на снимката е високо, а при мен е дебело 6-7 см
т.е. трябва да се пече в по-висок и тесен съд за предпочитане
обаче, вкуса, еееееех вкуса, все по-хубав става
череши намерих в Хит, мисля че сушени сливи ще ги заменят идеално, защото са леко кисели
аз проблеми със завиването нямах, тавата ми е висока, и просот овързах около бордовете, като отоврих, беше идеално опечено, леко задушено някак
малкото кексче обаче, пекох без да го завивам, и то стана по-сухо, с коричка отгоре, затова догодина, последния половин час смятам да пека без хартия, да поизпръхне малко
He who plants a garden, plants happiness
- orkud
- Кафе машина
- Мнения: 3351
- Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
- Получил благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Коледни сладкиши
Ти май не спираш да го опитваш Има време за още един, нападай смелоBlue sky написа:
обаче, вкуса, еееееех вкуса, все по-хубав става
Re: Коледни сладкиши
И аз да питам - с този алкохол не става ли доста алкохолно ?
Не обичам алкохол, не обичам и бонбоните "Пияни вишни", точно заради ликьора, който е в тях (само пример, колко не го харесвам), та с една дума, дали ще се усеща - повече от тези бонбони или по-малко?
Дали си струва въртенето ми или няма и да го опитам
Не обичам алкохол, не обичам и бонбоните "Пияни вишни", точно заради ликьора, който е в тях (само пример, колко не го харесвам), та с една дума, дали ще се усеща - повече от тези бонбони или по-малко?
Дали си струва въртенето ми или няма и да го опитам
- orkud
- Кафе машина
- Мнения: 3351
- Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
- Получил благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Коледни сладкиши
По принцип винаги при печене алкохола се изпарява. А след печенето може да се напръсква и с портокалов сок. Само може би трябва да го направиш малко по късно, защото алкохола консервира.
Що касае ароматите те са толкова много, че мисля, че не може да се отдели кое какво е
Що касае ароматите те са толкова много, че мисля, че не може да се отдели кое какво е
- orkud
- Кафе машина
- Мнения: 3351
- Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
- Получил благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Коледни сладкиши
Почвам моя отчет за днес. При мен се налага да правя две дози, защото ще нося и на друго място. Поради факта, че количеството е голямо смятам да експериментирам и да направя един голям и два по-малки кейка.
Заготовката преди започване. Всички необходими продукти на едно място
Готовата разбъркана смес за едната доза. На снимката не личи, но това е една доста голяма тенджера.
Готовите за печене два малки кейка преди опаковане. Реших да пробвам единия кейк да го опека в обикновена кексова форма.
Заготовката преди започване. Всички необходими продукти на едно място
Готовата разбъркана смес за едната доза. На снимката не личи, но това е една доста голяма тенджера.
Готовите за печене два малки кейка преди опаковане. Реших да пробвам единия кейк да го опека в обикновена кексова форма.
- orkud
- Кафе машина
- Мнения: 3351
- Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
- Получил благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Коледни сладкиши
Продължавам с отчета.
Опакованите малки кейкове
и опакованите голям и мъъъъничък за опитване днес
Опечените и току що извадени голям кейк и малкият, който ще се изяде до пет минути.
Другите два са във фурната в момента
Опакованите малки кейкове
и опакованите голям и мъъъъничък за опитване днес
Опечените и току що извадени голям кейк и малкият, който ще се изяде до пет минути.
Другите два са във фурната в момента
Re: Коледни сладкиши
Мамо милаа Нямам търпение да дойде следващата неделя, че да го направя и аз. Оркуд, страшно полезно с този нагледен материал
Равик, череши и всякакви сушени плодове се продават във всяка будка за ядки. Веднага се сещам за една - градинката на Кристал, от към Раковска е будката.
Равик, череши и всякакви сушени плодове се продават във всяка будка за ядки. Веднага се сещам за една - градинката на Кристал, от към Раковска е будката.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;