Рецепти за сладкиши и десерти
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1305
- Регистриран на: Мар 29, '13, 11:11
- Дал благодарност: 136 пъти
- Получил благодарност: 63 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Такъв кекс става само със суперрецепта. Изглежда супер и навярно вкусът му е такъв.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Хрупкави бисквити с течен център
230 гр. Брашно
100 гр. захар
100 гр. краве масло
5 гр. Сода бакпулвер
2 яйца
Нутела /отива около 150 гр./
1 ванилия
150 гр. Шоко чипс /ако нямате такъв, мисля, че би станало и с натрошен на ситни парченца шоколад/
Смесват се маслото и захарта /аз бих намалила захарта наполовина, защото стават мнооооого сладки/.
Добавяш яйцата и ванилията и разбиваш с миксера. /може и без миксер/
В отделна купа хубаво смесваш брашното с бакпулвера и постепенно, с бъркане с лъжицата го смесваш с яйчената смес. Накрая изсипваш шоколадовите парченца и объркваш.
Става гъста, лепкава смес. Вземаш 1 СУП. лъжица от нея, правиш на топче и върху ръката си го мачкаш на питка. В центъра му слагаш 1 кафен лъжичка течен шоколад и завиваш така, че той да остане в средата. Печеш върху домакинска хартия, в предварително загрята фурна на 180 градуса, точно за 15 Мин.
Ето видео за приготвянето
" onclick="window.open(this.href);return false;
230 гр. Брашно
100 гр. захар
100 гр. краве масло
5 гр. Сода бакпулвер
2 яйца
Нутела /отива около 150 гр./
1 ванилия
150 гр. Шоко чипс /ако нямате такъв, мисля, че би станало и с натрошен на ситни парченца шоколад/
Смесват се маслото и захарта /аз бих намалила захарта наполовина, защото стават мнооооого сладки/.
Добавяш яйцата и ванилията и разбиваш с миксера. /може и без миксер/
В отделна купа хубаво смесваш брашното с бакпулвера и постепенно, с бъркане с лъжицата го смесваш с яйчената смес. Накрая изсипваш шоколадовите парченца и объркваш.
Става гъста, лепкава смес. Вземаш 1 СУП. лъжица от нея, правиш на топче и върху ръката си го мачкаш на питка. В центъра му слагаш 1 кафен лъжичка течен шоколад и завиваш така, че той да остане в средата. Печеш върху домакинска хартия, в предварително загрята фурна на 180 градуса, точно за 15 Мин.
Ето видео за приготвянето
" onclick="window.open(this.href);return false;
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10086
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 347 пъти
- Получил благодарност: 918 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Тити ,страхотно.Като спра да се изтезавам с една диета ,ще ги направя.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Eдна идея за много бърз, много лесен и много вкусен десерт.
[video][/video]
[video][/video]
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Направих сладките на Тити с овесените ядки.
Вкусът на суровата смес ми хареса повече.Само суровото яйце ме възпря да не изям остатъка за второто печене. Явно не обичам печен банан
Вкусът на суровата смес ми хареса повече.Само суровото яйце ме възпря да не изям остатъка за второто печене. Явно не обичам печен банан
- ivanina
- Кафе машина
- Мнения: 4142
- Регистриран на: Мар 29, '13, 11:36
- Местоположение: Русе, България
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 6 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
...е такива рецепти най- харесвам ...режеш и директно похапваш - без да трупаш излишни килца!scleri написа:Рецептата, сигурен съм, не ви трябва.
Динена пица :
....при това и здравословно!
Истината е като водата - винаги намира път!...
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31531
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 817 пъти
- Получил благодарност: 1732 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Специално за дренките на krasota.
Продукти: на 1 кг. плод - захар 300 гр. (1 и 1/2 чаена чаша), лимонена киселина, 5 гр. (1 чаена лъжичка).
Плодът се измива. (Дюлите, или ябълките след измиването им се нарязват на едро.) Поставя се в съда за верене. Залива се с със студена вода, която да бъде 5-6 см. над повърхността на плода. Вари се до омекване. Омекналия плод се прецежда внимателно през тензух, за да бъде бистра отварата. На всеки литър от отварата се прибавя по 300 гр. захар. Сместа се вари, докато капка от нея, капната върху порцеланова чинийка, се задържа без да се разлива. Пет минути преди този момент се прибавя лимонената киселина и се разбърква. Готовото желе, още горещо, се излива в по-голям плитък съд, където се съхранява.
Най-красивия червен цвят на желе дават дренките. Незаменимо е за гарниране на торти.
Сироп от дренки (от Средногорието)
Продукти: 1 кг- дренки, захар 2 кг., вода 2 литра, лимонтузу 3 гр. (1/2 чаена лъжичка).
Измитите дренки се варят във водата докато омекнат, след което се прецеждат през тензух. Полученият сок се смесва със захарта и се вари (кратко време) до нужната гъстота. Към края на варенето му се прибавя лимонтузуто. Още горещ се налива в бутилки, които се запушват с коркови тапи. Съхранява се на сухо и хладно място.
Този сироп има хубав рубинен цвят и е много ароматен.
Желе (пелте) от: дренки, или дюли, или ябълки (от Пловдив)krasota написа:
Мери, наистина е много красив дряна тази година, още малко да узреят хубаво плодовете и ще напълни бурканите за компот. Направо не ми се обира, че после е само едно зелено дръвче до есента, когато листата му се обагрят в червеникаво и жълто. Абе красиво и полезно дръвче си е И рано на пролет като нацъфти е красота, ще снимам пак преди да го обера. Специално за теб още една снимка по-отблизо
Бъди търпелива, докато станат тъмночервени, но още лъскави. Като станат матови, вече са презрели и окапват на земята. Компотът не е единственото, което може да направиш. От презрелите можеш да направиш желе. Местя се в "Готварство", да те светна.
Продукти: на 1 кг. плод - захар 300 гр. (1 и 1/2 чаена чаша), лимонена киселина, 5 гр. (1 чаена лъжичка).
Плодът се измива. (Дюлите, или ябълките след измиването им се нарязват на едро.) Поставя се в съда за верене. Залива се с със студена вода, която да бъде 5-6 см. над повърхността на плода. Вари се до омекване. Омекналия плод се прецежда внимателно през тензух, за да бъде бистра отварата. На всеки литър от отварата се прибавя по 300 гр. захар. Сместа се вари, докато капка от нея, капната върху порцеланова чинийка, се задържа без да се разлива. Пет минути преди този момент се прибавя лимонената киселина и се разбърква. Готовото желе, още горещо, се излива в по-голям плитък съд, където се съхранява.
Най-красивия червен цвят на желе дават дренките. Незаменимо е за гарниране на торти.
Сироп от дренки (от Средногорието)
Продукти: 1 кг- дренки, захар 2 кг., вода 2 литра, лимонтузу 3 гр. (1/2 чаена лъжичка).
Измитите дренки се варят във водата докато омекнат, след което се прецеждат през тензух. Полученият сок се смесва със захарта и се вари (кратко време) до нужната гъстота. Към края на варенето му се прибавя лимонтузуто. Още горещ се налива в бутилки, които се запушват с коркови тапи. Съхранява се на сухо и хладно място.
Този сироп има хубав рубинен цвят и е много ароматен.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1436
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 64 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Мери, благодаря ти за рецептите Миналата година варих и пасирах дряна по рецепти от нета и наистина стана превъзходен на вкус и аромат, но на компот го обичаме и пак е много ароматен, вече е в бурканите Последна снимка на дръвчето
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.