Рецепти за сладкиши и десерти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Съгласна, това е точно така. Но не променя смисъла на онова, което писах преди
- patrisiq22
- Kъсо кафе
- Мнения: 93
- Регистриран на: Авг 19, '15, 18:28
- Местоположение: Sofia
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Patrisiq, виж тази рецепта на Lois
http://loisslokoski.blogspot.bg/2008/11 ... st_28.html
В блога й има и други
http://loisslokoski.blogspot.bg/search? ... 1%83%D1%81
http://loisslokoski.blogspot.bg/2008/11 ... st_28.html
В блога й има и други
http://loisslokoski.blogspot.bg/search? ... 1%83%D1%81
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Лавандулови бисквитки
Тия са направени с кокосово брашно и малинки имат
Супер вървежни и с ускенци
Тия са направени с кокосово брашно и малинки имат
Супер вървежни и с ускенци
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Много добре изглеждат, Светка, миналия път бяха по-лилави.
Как се връзва ароматът на кокос, малини и лавандула ?
Ние експериментирахме вчера с лавандула в мохитото и не беше зле, много леко се усещаше аломатът й през ментата и лимона.
Та получих вдъхновение за лавандулова лимонада, но трябва да почакам още 2-3 дни да разцъфе хубаво.
Как се връзва ароматът на кокос, малини и лавандула ?
Ние експериментирахме вчера с лавандула в мохитото и не беше зле, много леко се усещаше аломатът й през ментата и лимона.
Та получих вдъхновение за лавандулова лимонада, но трябва да почакам още 2-3 дни да разцъфе хубаво.
- Emilly1212
- Кафе машина
- Мнения: 4385
- Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
- Местоположение: Троян
- Дал благодарност: 2035 пъти
- Получил благодарност: 693 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Светка, страхотно изглеждат сладките. И уискинцето до тях! И аз имам лавандула, спомням си че писа рецептата, ще трябва да я диря някъде назад.
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Ръжено-пшенични бисквити с лавандула от вашата градина
Продукти:100гр меко краве масло
100гр пудра захар
1ч.л.ванилов екстракт
3ч.л.цветчета лавандула
2 яйца
100гр.ръжено брашно
150гр.пшеничено брашно
50гр.овесено брашно(трици)
1ч.л.бакпулвер
1/2ч.л.сол
Приготвяне;
1.Пресейте пшеничното брашно със солта и бакпулвера.Добавете в купата останалите брашна и трици.Разбъркайте добре.
2.Претрийте с пръсти лавандулата със захарта.
3.Разбийте маслото с ароматизираната захар и ванилията.Добавете едно по едно яйцата,като разбивате след всяко.
4.Добавете постепенно сместа с брашната,и докато е възможно разбъркайте с миксера.После на ръка.
Оформете топка и завийте със свежо фолио.Ако тестото ви лепне,не добавяйте с ръсене брашно,а леко си потопете пръстите в ръжено брашно и оформете.Оставете в хладилника за час най -малко.
5.Загряваме фурната на 170градуса или 150 с отдухване.Изваждаме част от тестото,например полувината и разточваме върху хартия.Може да оставите за 10-тина минути да се отпусне.Притискаме с ръка върху тестото за да е по лесно да разсточим,слагаме хартия и разсточваме с дебелина 4-5мм.С желана форма изрязваме бисквитките.Отстранете излишното тесто.Не пренасяйте изрязаните бисквити,печете направо на хартията на която сте разсточили.В случай ,че искате да украсите и искате да придадете по интересен вид на бисквитките,може да бъдат направени щампи с чука за пържоли например.Печенето продължава за кратко време 5-7минути.
Добър апетит!
Продукти:100гр меко краве масло
100гр пудра захар
1ч.л.ванилов екстракт
3ч.л.цветчета лавандула
2 яйца
100гр.ръжено брашно
150гр.пшеничено брашно
50гр.овесено брашно(трици)
1ч.л.бакпулвер
1/2ч.л.сол
Приготвяне;
1.Пресейте пшеничното брашно със солта и бакпулвера.Добавете в купата останалите брашна и трици.Разбъркайте добре.
2.Претрийте с пръсти лавандулата със захарта.
3.Разбийте маслото с ароматизираната захар и ванилията.Добавете едно по едно яйцата,като разбивате след всяко.
4.Добавете постепенно сместа с брашната,и докато е възможно разбъркайте с миксера.После на ръка.
Оформете топка и завийте със свежо фолио.Ако тестото ви лепне,не добавяйте с ръсене брашно,а леко си потопете пръстите в ръжено брашно и оформете.Оставете в хладилника за час най -малко.
5.Загряваме фурната на 170градуса или 150 с отдухване.Изваждаме част от тестото,например полувината и разточваме върху хартия.Може да оставите за 10-тина минути да се отпусне.Притискаме с ръка върху тестото за да е по лесно да разсточим,слагаме хартия и разсточваме с дебелина 4-5мм.С желана форма изрязваме бисквитките.Отстранете излишното тесто.Не пренасяйте изрязаните бисквити,печете направо на хартията на която сте разсточили.В случай ,че искате да украсите и искате да придадете по интересен вид на бисквитките,може да бъдат направени щампи с чука за пържоли например.Печенето продължава за кратко време 5-7минути.
Добър апетит!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Венче,връзват се отлично Миналия път бяха по лилави защото бяха с брашно от арония.
Страхотно изглеждат и са страхотни на вкус Смея да твърдя
Тобич дадох рецептата.Лесно,бързо и вкусно Всички имате лавандула,а ако имате и малко свободно време запретвайте ръкавите
Хубава и споделена вечер!
Страхотно изглеждат и са страхотни на вкус Смея да твърдя
Тобич дадох рецептата.Лесно,бързо и вкусно Всички имате лавандула,а ако имате и малко свободно време запретвайте ръкавите
Хубава и споделена вечер!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.