Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Ное 23, '09, 21:02
Индекс на рецептите
Ябълков сладкиш - Satori
Постен сладкиш с ябълки - nel4o
Ужасно лесен сладкиш - Satori
Жълта маслена торта - Satori
СЛАДКИШ С КРУШИ - Satori
Сладкиш с извара и ягоди а-ла Равик - ravik
Руло с ябълки - Satori
Ябълков сладкиш "Бижу" - розалия
ТИРАМИСУ - ida_ili64
Сладкиш с бонбони лакта - Debi (към външен линк)
Ябълков пай - Калина-малина
Бишкотена торта - zmei4o (по-точно, майка му )
Плодово руло - tanya1602
Рулото на баба Роси - lusien
Мъфини - Роси (към външен линк)
Сладкиш с извара - rosti
Чийзкейк с извара - elina
баклава - verji
снежни топки - verji
гараш торта - verji
дежурен кекс - Satori
Сусамени сладки - rosti
Шоколадови топки или бонбони - rosti
крем брюле - tanya1602
подправки за меденки - Satori
чийзкейк - johnstalker
на Нелчо коледната Торта - nel4o
Арабски карамелен сладкиш - Satori
пълнена тиква - ptiholov
бърза рецепта за шоколадов мус - DOBI
Печени ябълки с жълт крем - Satori
кекс с вафли - lusien
Торта "Гараш" - nel4o
вкусен сладкиш - maili
Вариация на обикновена бисквитена торта - Iveto
Кекс с извара - Satori
Сладкиш с локум - evita
не точно сладкиш с малини - Templar
кексчета с тиква - al.yank
Бисквитена торта - bouquet
чийзкейк - Tanet
Пудинг в микровълнова - Lizi
--------------------------------------
Ябълков сладкиш
Продукти: 2 яйца, 1/2 ч. чаша кафява захар, 2 ч.чаши овесени ядки, 1/2 ч. чаша брашно, 1/2 ч.чаша орехови ядки, 5-6 лъжици олио, 1 ванилия, 1 бакпулвер, 1 ч.л. канела, 4-5 средни ябълки настъргани
Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват. Не е задължително с миксер, може и с тел. бъркалка. Брашното се пресява и се разбърква с овесените ядки и бакпулвера. Настърганите ябълки се слагат накрая. Пече се в умерена фурна в намазнена и поръсена с брашно тавичка за около 40-50 мин. Изстива и се нарязва.
Девойката, която ми го каза, първо го печала на 180 докато се надигне, а после на 160, за да се поизсуши. Аз дори го покривам в началото и пека само на 170-175, става по-мек, но пак се изпича идеално.
Няма нужда от друга течност, освен яйцата и ябълките. Правя го без ванилия, канела и орехи, щото нямам, и с обикновен азахар. Като се изпече, може леко да се посоли с кристална захар. Веднъж го правих с круши, вместо ябълки - пак стана превъзходен.
Ябълков сладкиш - Satori
Постен сладкиш с ябълки - nel4o
Ужасно лесен сладкиш - Satori
Жълта маслена торта - Satori
СЛАДКИШ С КРУШИ - Satori
Сладкиш с извара и ягоди а-ла Равик - ravik
Руло с ябълки - Satori
Ябълков сладкиш "Бижу" - розалия
ТИРАМИСУ - ida_ili64
Сладкиш с бонбони лакта - Debi (към външен линк)
Ябълков пай - Калина-малина
Бишкотена торта - zmei4o (по-точно, майка му )
Плодово руло - tanya1602
Рулото на баба Роси - lusien
Мъфини - Роси (към външен линк)
Сладкиш с извара - rosti
Чийзкейк с извара - elina
баклава - verji
снежни топки - verji
гараш торта - verji
дежурен кекс - Satori
Сусамени сладки - rosti
Шоколадови топки или бонбони - rosti
крем брюле - tanya1602
подправки за меденки - Satori
чийзкейк - johnstalker
на Нелчо коледната Торта - nel4o
Арабски карамелен сладкиш - Satori
пълнена тиква - ptiholov
бърза рецепта за шоколадов мус - DOBI
Печени ябълки с жълт крем - Satori
кекс с вафли - lusien
Торта "Гараш" - nel4o
вкусен сладкиш - maili
Вариация на обикновена бисквитена торта - Iveto
Кекс с извара - Satori
Сладкиш с локум - evita
не точно сладкиш с малини - Templar
кексчета с тиква - al.yank
Бисквитена торта - bouquet
чийзкейк - Tanet
Пудинг в микровълнова - Lizi
--------------------------------------
Ябълков сладкиш
Продукти: 2 яйца, 1/2 ч. чаша кафява захар, 2 ч.чаши овесени ядки, 1/2 ч. чаша брашно, 1/2 ч.чаша орехови ядки, 5-6 лъжици олио, 1 ванилия, 1 бакпулвер, 1 ч.л. канела, 4-5 средни ябълки настъргани
Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват. Не е задължително с миксер, може и с тел. бъркалка. Брашното се пресява и се разбърква с овесените ядки и бакпулвера. Настърганите ябълки се слагат накрая. Пече се в умерена фурна в намазнена и поръсена с брашно тавичка за около 40-50 мин. Изстива и се нарязва.
Девойката, която ми го каза, първо го печала на 180 докато се надигне, а после на 160, за да се поизсуши. Аз дори го покривам в началото и пека само на 170-175, става по-мек, но пак се изпича идеално.
Няма нужда от друга течност, освен яйцата и ябълките. Правя го без ванилия, канела и орехи, щото нямам, и с обикновен азахар. Като се изпече, може леко да се посоли с кристална захар. Веднъж го правих с круши, вместо ябълки - пак стана превъзходен.