Рецепти за сладкиши и десерти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Фондана и картинките / които са ядливи и се правят от фонданова хартия / купувам от един онлайн магазин.Ако няма да правя реклама ще го напиша.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Шоколадови близалки Топчетата са от кекс, масло ,малко прясно мляко и пудра захар.
-
- Кана кафе
- Мнения: 530
- Регистриран на: Дек 22, '09, 19:59
- Местоположение: Силистра
- Дал благодарност: 85 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Ооо, това по нашия край са таралежки, ние ги поръсваме с пудра захар с ванилия. Запечените орехи придават страхотен аромат и много нежен вкус, а от свинската мас тестото е ронливо и се топи в устата. Като бяха малки децата правех и друг вид таралежки - с очички, носленце и вирната муцунка , а подредени около торта - таралеж беше много атрактивно таралежово семейство. Още пазя рецептите - ако някой прояви интерес.
А по показания от Боги и Натали-я начин изглеждат много изискано.
А по показания от Боги и Натали-я начин изглеждат много изискано.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Ето рецептата за меденките,които получихте на срещата
Тестото:
3 ч. чаши брашно
125 гр. масло
½ ч. чаша кафява захар
½ ч. чаша мед
1 яйце
2 ч. лъжички настърган пресен джинжифил
2 ч. лъжички канела
1 ч. лъжичка сода за хляб
½ ч. лъжичка бакпулвер
1 щипка сол
Маслото (на стайна температура) се разбърква добре с меда, захарта и яйцето до хомогенност. Добавят се подправките и брашното. Към края на прибавянето на брашно, тестото се омесва на ръка. Разделя се на 4 топки и се слага в хладилника за около един час.
Топките тесто се вадят една по една и се разточват на кора с дебелина 2-3 мм. Ако е необходимо се доизмесват с още малко брашно. С формички за сладки се изрязват фигурки, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се изпичат в предварително загрята фурна на 180°С, при режим с вентилатор за около 10 минути. След изваждане от фурната се оставят върху решетка докато се охладят.
Нещо не ми дава да кача снимките Незнам защо
Тестото:
3 ч. чаши брашно
125 гр. масло
½ ч. чаша кафява захар
½ ч. чаша мед
1 яйце
2 ч. лъжички настърган пресен джинжифил
2 ч. лъжички канела
1 ч. лъжичка сода за хляб
½ ч. лъжичка бакпулвер
1 щипка сол
Маслото (на стайна температура) се разбърква добре с меда, захарта и яйцето до хомогенност. Добавят се подправките и брашното. Към края на прибавянето на брашно, тестото се омесва на ръка. Разделя се на 4 топки и се слага в хладилника за около един час.
Топките тесто се вадят една по една и се разточват на кора с дебелина 2-3 мм. Ако е необходимо се доизмесват с още малко брашно. С формички за сладки се изрязват фигурки, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се изпичат в предварително загрята фурна на 180°С, при режим с вентилатор за около 10 минути. След изваждане от фурната се оставят върху решетка докато се охладят.
Нещо не ми дава да кача снимките Незнам защо
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Ох,че не ми качва тинито исках да ви покажа снимка на майстор сладкарката
Ако разреши Боги,ще я кача от компа
Ако разреши Боги,ще я кача от компа
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Какво хубаво и лъчезарно дете! Пу-пу-пу-пу!
Пък как й отива точилката.
Пък как й отива точилката.