Рецепти за сладкиши и десерти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Много благодаря, Светка! Няма да стане с подръчни материали, че май нямам ръжено брашно в момента Но ще се подготвя и ще действам
Само един въпрос още: Лавандулата прясна или суха? Тя не че няма да изсъхне за половин ден в тоя климат, но питам, за да не стане много ароматизирано
Само един въпрос още: Лавандулата прясна или суха? Тя не че няма да изсъхне за половин ден в тоя климат, но питам, за да не стане много ароматизирано
Никога не е късно да засадиш клематис...
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Суха,суха Тобич Така са изглеждали с брашно от арония
Венче и моите убавици ще правят лавандулена лимонадка.Ще я споделя с вас
Венче и моите убавици ще правят лавандулена лимонадка.Ще я споделя с вас
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Домашно Капи Вишна Прясно,прясно 40 литра направихме.Разреждане само с газирана вода и накъсано листенце мента из вътре
Ледено студено Страшно охлаждащо и релаксиращо действа
Ледено студено Страшно охлаждащо и релаксиращо действа
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Браво за сиропчето, Светка И благодаря
Никога не е късно да засадиш клематис...
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10026
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 590 пъти
- Получил благодарност: 1071 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Правя един сладкиш, кекс по-точно,в който слагам маково семе. Сега са образувани едни семенни кутийки на мака в градината ми-с кичести цветове, червен. Това снимки на мака и кутийките.
Дали става да ги ползвам за сладкишите, след като узреят? Прави ли се допълнителна обработка и това ,че не е мака с прости цветове Papaver somniferum дали има значение?
Дали става да ги ползвам за сладкишите, след като узреят? Прави ли се допълнителна обработка и това ,че не е мака с прости цветове Papaver somniferum дали има значение?
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Много мак трябва за сладкиши или кифлички..Аз ги обожавам, но не продават семе от мак..http://gotvach.bg/n8-27930-%D0%9C%D0%B0 ... 0%BC%D0%B5" onclick="window.open(this.href);return false; Слага се вътре в кифла мак с захар, мак трябва да се накисва в захарна вода за да се набъбне..
В Лидъл продаваха по едно време бутерки с ябълки, но престанаха.намерих рецепта, но дали същите :
бутертесто – 500 гр.
ябълки – 4 бр.
вода – 2 с. л.
захар – 2 с. л.
Ябълките се почистват и се нарязват на малки кубчета. Добавя се захарта, канелата и водата и се поставят в микровълновата фурна около 5 - 7 мин на 600 W.
Тестото се нарязва на квадрати 10 х 10 см. Правят се разрези по ъглите ~ 2 - 3 cм.
В средата се слага пълнежа и се съединяват ъглите.
Леко се намазва с вода. Пече се в предварително загрята фурна 210 - 230 С до готовност.
В Лидъл продаваха по едно време бутерки с ябълки, но престанаха.намерих рецепта, но дали същите :
бутертесто – 500 гр.
ябълки – 4 бр.
вода – 2 с. л.
захар – 2 с. л.
Ябълките се почистват и се нарязват на малки кубчета. Добавя се захарта, канелата и водата и се поставят в микровълновата фурна около 5 - 7 мин на 600 W.
Тестото се нарязва на квадрати 10 х 10 см. Правят се разрези по ъглите ~ 2 - 3 cм.
В средата се слага пълнежа и се съединяват ъглите.
Леко се намазва с вода. Пече се в предварително загрята фурна 210 - 230 С до готовност.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Във всеки хипермаркет (Kaufland, Billa, Lidl, за Metro да не говорим) продават маково семе,аз купувам най-редовно.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Ако намеря мак за готвене, то ще направя кекс с мак. Отгоре глазура..в глазура може да се сложи малко ром.вместо лимонен сок.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Алина, с ром ще е друга глазура, няма да е лимонова.
Моят опит сочи, че рецептите на Lois е по-добре да не се променят, изпълняваш на 100 о/о и не се притесняваш за резултата.
Моят опит сочи, че рецептите на Lois е по-добре да не се променят, изпълняваш на 100 о/о и не се притесняваш за резултата.