Вино и ракия

Изкушения за лакомници и гурмани.
Аватар
evita
Кафе машина
Мнения: 3312
Регистриран на: Ное 23, '09, 19:20

Re: Вино и ракия

Мнение от evita »

Джонка ,какво е салкъм :oops: ?
Имам дъбово и акациево.За рИкия кое е по-добро?
Аватар
ZAPLESKA
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1360
Регистриран на: Май 2, '10, 18:53
Местоположение: до Пловдив
Обратна връзка:

Re: Вино и ракия

Мнение от ZAPLESKA »

салкъм=акация
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11807
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 145 пъти
Получил благодарност: 184 пъти
Обратна връзка:

Re: Вино и ракия

Мнение от johnstalker »

Акация - Салкъм. Правят се и комбинирани бурета от 4 дъги акация и една дъга черница за по-дъгла употреба, както и за по-сигурното оцветяване на ракията от черниковите дъги. Акацията дава един неповторим медец цвят, който се дообгатява от черницата и става по-наситен. Чисто черниково буре не съм виждал. :daaa:
Аватар
ZAPLESKA
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1360
Регистриран на: Май 2, '10, 18:53
Местоположение: до Пловдив
Обратна връзка:

Re: Вино и ракия

Мнение от ZAPLESKA »

тука слагат парчета черница в бурето или дамаджаната за да се оцвети ракията
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Вино и ракия

Мнение от Titi »

ZAPLESKA написа:тука слагат парчета черница в бурето или дамаджаната за да се оцвети ракията
и при нас така :dovolen: Свекъра ми вече направи джанковата ракия.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”