Търся рецепта

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
rosti
Кафе с мляко
Мнения: 226
Регистриран на: Ное 27, '09, 14:02
Местоположение: Добрич

Re: Търся рецепта

Мнение от rosti »

И аз съм яла лилав алабаш,ама зелен.... :hmmm:
"Аз поисках и дъжд заваля.
Не ме гледай със укор в очите!
Запомни! Аз обичам дъжда.
Той единствен скрива сълзите!"
Аватар
zmei4o
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1771
Регистриран на: Дек 1, '09, 14:28
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Търся рецепта

Мнение от zmei4o »

търся рецепта и начин на правене на пърленка тип блат за пица (толкоз тънка)
има едни пърленки със сирене и кашкавал :D
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
tanya1602
Виенско кафе
Мнения: 311
Регистриран на: Ное 29, '09, 07:50
Местоположение: София

Re: Търся рецепта

Мнение от tanya1602 »

zmei4o написа:търся рецепта и начин на правене на пърленка тип блат за пица (толкоз тънка)
има едни пърленки със сирене и кашкавал :D
Домашна пърленка

500 г брашно
1 пакетче суха мая
6 с.л. олио
1/2 с.л. сол
1/4 с.л. захар
сминдух
чубрица
червен пипер


Брашното се пресява. Добавят се маята, захарта и солта, разбърква се. Налива се олиото, на части се добавят 200-250 мл хладка вода и се разбърква. Меси се върху набрашнена повърхност 5-6 минути. Оставя се да втаса покрито и след това тестото се разделя на 3-4 топки. Всяка се разточва на тънка кора и се поставя в намазнена тава. Полива се с олио, поръсва се с червен пипер, чубрица и сминдух. Пече се в предварително загрята до температура 250 С фурна.


Изображение



Пърленка със сирене и кашкавал

1 бр. яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
брашно колкото поеме
50 г кашкавал
50 г сирене
50 г масло на парченца

Замесва се меко тесто от киселото мляко със содата, яйцето и брашното и се оставя за 30 минути да втаса. От него се взема парче, колкото юмрук и върху домакинско фолио намазано с олио, се разточва много тънка кръгла кора, върху нея се наръсва сирене, кашкавал и масло. Поставя се в фурната само с фолиото без тава за печене. Готова е, когато се зачерви леко кашкавала. След като се извади внимателно се отлепва фолиото и се сервира докато е топла.


Изображение Изображение


източник:http://www.receptite.com/
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: Търся рецепта

Мнение от Satori »

Търся рецепта за супа от авокадо.
Аватар
zmei4o
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1771
Регистриран на: Дек 1, '09, 14:28
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Търся рецепта

Мнение от zmei4o »

бях гледал веднъж :)
рецептата е нещо от сорта: вземаш меко авокадо, малко го задушаваш, пасираш, смесваш с бульон и подправки, слагаш крутони и врътваш една сметанка отгоре :D
това по спомен :oops: ;)
дано стане нещо :oops: :mrgreen: :stiskam:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: Търся рецепта

Мнение от Satori »

Аха, бульон. Добре. Аз клоня към сурово авокадо, омешано с нещо. Ще ровя и аз за иде - мъж ми ми постави тази задача.
Аватар
ptiholov
Кафе машина
Мнения: 3594
Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 15 пъти
Получил благодарност: 595 пъти

Re: Търся рецепта

Мнение от ptiholov »

Сатори,да не става дума за гуакамоле. :hmmm:
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: Търся рецепта

Мнение от Satori »

ptiholov написа:Сатори,да не става дума за гуакамоле. :hmmm:

Цъ. Мъж ми говодили на японски ресторант и ял супа от авокадо. Или гледал други как ядат - не си спомням. Едно от двете.
Аватар
zmei4o
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1771
Регистриран на: Дек 1, '09, 14:28
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Търся рецепта

Мнение от zmei4o »

ето да си избереш супи от авокадо :) давам картинки за нагледно избиране :D
http://images.google.bg/images?hl=bg&so ... a=N&tab=wi" onclick="window.open(this.href);return false;
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: Търся рецепта

Мнение от Satori »

Мерси :dovolen:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”