Рецепти за барбекю

Изкушения за лакомници и гурмани.
Аватар
shinka
Виенско кафе
Мнения: 464
Регистриран на: Фев 18, '10, 12:21
Местоположение: Пловдив

Re: Рецепти за барбекю

Мнение от shinka »

Умирам за пържолка на жар...мммм,това ми е останало от детските спомени като колехме прасето :potekoha: :potekoha: :potekoha:
Няма по-ценно от верните приятели!
Аватар
nel4o
Баш кафе майстор
Мнения: 2554
Регистриран на: Ное 23, '09, 21:38

Re: Рецепти за барбекю

Мнение от nel4o »

Satori написа:
nel4o написа:
Ако са съвсем пресни - няма проблем. Струва ми се, че горчилката се появява при преседели и презрели патладжани. :hmmm:
Абсолютно си права - точно преседели и презрели е порблемът. При това е направо отровно това въпросно вещество. У дома винаги ги кисна все пак в солена вода и откакто научих за преседяването, ги готвя винаги в денъа на покупката. Ама за скара колкото и да изцеждаш и сушиш, може би не е добра идея да се кисне.
Именно! Подбирам по-дребни патладжанчета и гледам да са свежи. Не ги беля - само режа и мятам на скарата. Нищо ни няма досега :mrgreen:
кирилица не е на съседа Киро жена му...

http://raphaelholisticjewelry.com/
libra
Наркоман
Мнения: 11635
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 73 пъти
Получил благодарност: 53 пъти

Re: Рецепти за барбекю

Мнение от libra »

Напоследък продават,вносни предполагам,дълги-тънки патладжани,нямат и семки.Супер са!
За марината мога да препоръчам кисело мляко+обичайните подправки.Месото се кисне в дълбок съд една нощ/например/.Могат да се приготвят големи/колкото юмрук/ късове месо за шишове, стават неочквано крехки.
Аватар
nel4o
Баш кафе майстор
Мнения: 2554
Регистриран на: Ное 23, '09, 21:38

Re: Рецепти за барбекю

Мнение от nel4o »

Още нещо за патлажаните - пробвала съм и белите и раираните - прекрасни са и като че ли по-крехки :nod: Баш за скара :mrgreen:
кирилица не е на съседа Киро жена му...

http://raphaelholisticjewelry.com/
Мириам
Кана кафе
Мнения: 527
Регистриран на: Окт 1, '13, 15:46

Re: Рецепти за барбекю

Мнение от Мириам »

още не е времето за барбекю,но понеже миналата година,лятото бяхме на вилата и всеки ден бяхме на барбекюто се изпидепсахме.Много е важно продуктите да се мариноват известно време преди това -колкото повече,по-добре.По-натам ще напиша рецепти,но общото е, че месото с някои от тези продукти-може и с всичките
1-2 л.мед
1-2 л.лимонов сок,
1-2 л.зехтин
1-2 лъж.соев сос
1-2 лъж.горчица
черен пипер,кетчуп
Може да се сложат всички неща,но може само някои,с които разполагате.Несравнимо по-вкусно и крехко става след мариноване.Освен това месото става с по-необикновен вкус,много приятно!
Също така тази година си взехме уок тиган и какви вкусни китайски работи правихме с него върху барбекюто-става много бързо,то и без това е добре да се готви на огън или на газ с този тиган,само един недостатък има,че почернява тигана и по-бързо се хаби,т.с.придобива не добър външен вид,иначе си работи.Но ние си купихме от "Метро"само за 10 лв.Приготвяхме пилешко месо със зеленчуци,ориз със зеленчуци...Само свинско не е добре да се приготвя в тигана и животинска мазнина.Готви се със зехтин или олио!
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”