Епопея на Шоколадовата торта с малиново сладко
Re: Епопея на Шоколадовата торта с малиново сладко
Глей са каква съм и аз свекърва, ама едно уточнение да направя как се прави според дебелите книги Белтъците е добре да се прибавят към другата смес, а не обратното - лекото се слага кум по-тейкото, за по-голъама въздушност.
Re: Епопея на Шоколадовата торта с малиново сладко
Всъщност, докато правих тортата, въобще не се замислих Направо реагирах с подкорието и направих точно така - прибавих белтъците към по-тежката смес Ейййй ква съм добра ученичка
-
- Дълго кафе
- Мнения: 149
- Регистриран на: Дек 29, '09, 16:00
Re: Епопея на Шоколадовата торта с малиново сладко
Съжалявам, пак измайсторих тая торта. Току-що.
Съседчето ми каза че брат му имал рожден ден. Отидох и питах майка му дали има готова торта. Отговори ми че да, купила е суха смес за $1 ама още не я била направила. Ех, рожден ден с торта за $1... Веднага и редих делавера че ако ми донесе малиново сладко ще има торта за чудо и приказ след 40 минути.
Говорихме с нея преди 30 мин. Сегао стават още 10 минути печене.
Ето на, толкова е лесно. И бързо!
За съжаление не видях съвета белтъците да се добавят към жълтъците за да ставало по-пухкаво. Но тоя път бърках тестото да стане гладко-гладко.
И за друго съжаление - местен туземски навик е да се разсипваш от благодарности, дори тортата да не стане хубава. Оценяват жеста или нещо такова. Никога няма да знам верно ли им харесала на вкус...
(За Джони Сталкер - това е съседката с татуировките и малкото "д". Твоя тип, не като оная от другата страна на улицата. Като додеш ше се запознаеш с всички, ще оставиш неизгладими впечатления. Но трябва пак да почнеш да пушиш за да им влезеш в компанията. Всичко си има цена, ах...)
--Николаъ
Съседчето ми каза че брат му имал рожден ден. Отидох и питах майка му дали има готова торта. Отговори ми че да, купила е суха смес за $1 ама още не я била направила. Ех, рожден ден с торта за $1... Веднага и редих делавера че ако ми донесе малиново сладко ще има торта за чудо и приказ след 40 минути.
Говорихме с нея преди 30 мин. Сегао стават още 10 минути печене.
Ето на, толкова е лесно. И бързо!
За съжаление не видях съвета белтъците да се добавят към жълтъците за да ставало по-пухкаво. Но тоя път бърках тестото да стане гладко-гладко.
И за друго съжаление - местен туземски навик е да се разсипваш от благодарности, дори тортата да не стане хубава. Оценяват жеста или нещо такова. Никога няма да знам верно ли им харесала на вкус...
(За Джони Сталкер - това е съседката с татуировките и малкото "д". Твоя тип, не като оная от другата страна на улицата. Като додеш ше се запознаеш с всички, ще оставиш неизгладими впечатления. Но трябва пак да почнеш да пушиш за да им влезеш в компанията. Всичко си има цена, ах...)
--Николаъ
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
Re: Епопея на Шоколадовата торта с малиново сладко
Голем Бел Нико написа:...
(За Джони Сталкер - това е съседката с татуировките и малкото "д". Твоя тип, не като оная от другата страна на улицата. Като додеш ше се запознаеш с всички, ще оставиш неизгладими впечатления. Но трябва пак да почнеш да пушиш за да им влезеш в компанията. Всичко си има цена, ах...)
--Николаъ
Явно ми е писано да пропушвам! Какво ли не бих направил за една торта "Нико" и татуирана сасетка с малко дупе и големи цици!
Re: Епопея на Шоколадовата торта с малиново сладко
Здравейте,
днес направих тортата, но много странно ми се получи блата след като го изпекох - стана на пластове- не е еднороден, най-отгоре е такъв като на снимката, посредата има малко бяло, а отдолу е като стиклен, ама не е лепкав, но не е и като отгоре
Някой има ли идея от какво може да е станало така? От фурната или нещо аз съм направила?
днес направих тортата, но много странно ми се получи блата след като го изпекох - стана на пластове- не е еднороден, най-отгоре е такъв като на снимката, посредата има малко бяло, а отдолу е като стиклен, ама не е лепкав, но не е и като отгоре
Някой има ли идея от какво може да е станало така? От фурната или нещо аз съм направила?
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
- ZAPLESKA
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1360
- Регистриран на: Май 2, '10, 18:53
- Местоположение: до Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Епопея на Шоколадовата торта с малиново сладко
префасонирах тая рецепта на "шоколадови (с)мърфини", като просто вместо да топя всичкия шоколад, разтапям само 1/3 и я добавям в тестото, още 1/3 на ситни кубчета /дребно накълцана/ и това разлято по купички за крем карамел, а отгоре след като се изпече намазвам сладко и посипвам с настърган шоколад, така се получават по едри парченца шоколад отвътре + наситен шоколадов вкус и ситни трошички шоколад удивително смесени със сладкото, тук има и натрошени ядки при моята вариация и сладолед, абе какво се обяснявам отивам да направя една доза, че се окапах
голем бел нико благодарско за рецептата /ако вече не съм казвала/
голем бел нико благодарско за рецептата /ако вече не съм казвала/
- ZAPLESKA
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1360
- Регистриран на: Май 2, '10, 18:53
- Местоположение: до Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Епопея на Шоколадовата торта с малиново сладко
няма много визия, щото изяли сладкото и шоколада, докато дойде ред за заливката ,
но пое доволно количество алкохол
две хапки и съм на черешата /с ягодки/