Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Не ги ли фотна де?mincho написа:Днес приготвих домашни дюнери. Доста занимавка, но си заслужава.
Дай покажи да ги видим. Само трябва да ми хванат ОкотО и хайдеее .Ще ги приготвим и ние.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
Wenche ,на който му харесват козунаците да заповяда в Стара Загора!wenche написа:
Злате, и в София ще има среща, ти нали ще дойдеш
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
Благодаря Светка!Чудесно си изкарахме!Светката написа:Ехейй че са хубави Злате
И сега и по-всяко време се ядат.Тези си ги приготвила най-вероятно за срещата.Супер!
Поздравления! Весело и ЩУРО купонясване
Re: Какво сготвих днес
МАЛЕ КОЛКО БЯХА ВКУСНИИИИ!!!Златка Трънова написа:Кой казва, че козунаци се ядат само на Великден Снимам и бързам за срещата!
Златни ти ръцете, Злате!!!
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Какво сготвих днес
Аз нещо се разготвих тази есен, да не повярва човек... Но готвя само в събота и неделя и край. За тази седмица съм направила супа топчета, пържени кюфтета и нещо, което отдавна се канех да сготвя - класически унгарски гулаш. Ако някой не я е опитвал, да кажа, че тази манджа прилича на нашия винен кебап, но всъщност съставките са съвсем различни. Използва се телешко месо, лук, морков, пресни чушки, гъсто доматено пюре и червен пипер. Нищо общо няма с кебапа. Унгарците най-често гарнират гулаша със задушени картофи, но аз го предпочитам с варен ориз.
Да, и за мезе съм направила от последните градински тиквички руло. Научих рецептата от една баба. Настъргани и изцедени тиквички, брашно, яйца и това се разбърква като тесто. Пече се кора от него. Като изстине, се разбива една кофичка заквасена сметана с чесън, копър и сол и се разпределя отгоре като плънка. Завива се стегнато и една нощ престоява в хладилника. После се реже като нормално руло. Много ракия пие и още повече бяло вино. Видът плънка всъщност е по желание, може и шунка да се добави или кашкавал, или майонеза, но ми се струва, че ще стане прекалено тежко за предястие. Ето така изглежда:
Да, и за мезе съм направила от последните градински тиквички руло. Научих рецептата от една баба. Настъргани и изцедени тиквички, брашно, яйца и това се разбърква като тесто. Пече се кора от него. Като изстине, се разбива една кофичка заквасена сметана с чесън, копър и сол и се разпределя отгоре като плънка. Завива се стегнато и една нощ престоява в хладилника. После се реже като нормално руло. Много ракия пие и още повече бяло вино. Видът плънка всъщност е по желание, може и шунка да се добави или кашкавал, или майонеза, но ми се струва, че ще стане прекалено тежко за предястие. Ето така изглежда:
Re: Какво сготвих днес
Не мога да повярвам
Агенте, темата за гулаша я разтягаме от миналата зима Мине се, не мине време и някой току каже ГУЛАШ, също като КАТЕРИЦА
Специален поздрав за теб моя вчерашен
А това руло що не го показа преди два месеца, когато се чудехме какво да ги правим тиквичките. Много апетитно изглежда.
Малко свеж лимонов крем към следобедното ми кафе.
Агенте, темата за гулаша я разтягаме от миналата зима Мине се, не мине време и някой току каже ГУЛАШ, също като КАТЕРИЦА
Специален поздрав за теб моя вчерашен
А това руло що не го показа преди два месеца, когато се чудехме какво да ги правим тиквичките. Много апетитно изглежда.
Малко свеж лимонов крем към следобедното ми кафе.
Re: Какво сготвих днес
Аааа пак ли гулаш
Венче, айде сега давай рецепта за лимоновия крем
Миленски, записвам си това руло, много е мое
При мен днес всичко е тиква. Крем супа, класиката печена с мед и орехи и една нова малка пробва- крем тиква карамел. Оказва се, че не му треперих дали ще стане на шупли. Рецептата е като за крем карамел, само се добавя парче сварена и пасирана тиква в сместта и се пече. Гладък, гъст крем, много ароматен на финала му сложих и малко захар да се запече с коричка, като на брюле. Стана много вкусно
Венче, айде сега давай рецепта за лимоновия крем
Миленски, записвам си това руло, много е мое
При мен днес всичко е тиква. Крем супа, класиката печена с мед и орехи и една нова малка пробва- крем тиква карамел. Оказва се, че не му треперих дали ще стане на шупли. Рецептата е като за крем карамел, само се добавя парче сварена и пасирана тиква в сместта и се пече. Гладък, гъст крем, много ароматен на финала му сложих и малко захар да се запече с коричка, като на брюле. Стана много вкусно
Re: Какво сготвих днес
След толкова вкусни козунаци, гулаш, руло и кремчета да ви сложа и една питка за вечеря.