Какво сготвих днес
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1885
- Регистриран на: Юни 19, '14, 16:03
- Дал благодарност: 8 пъти
- Получил благодарност: 3 пъти
Re: Какво сготвих днес
Лелеее, колко апетитно изглежда всичко
Заинтригува ме с питките с нахут и питките с маслини и сирене.
Може ли рецепта?
Заинтригува ме с питките с нахут и питките с маслини и сирене.
Може ли рецепта?
"Благодаря ти Боже за поръчките" Tanet
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тюю, тия сливи дето сте ги наснимали ме накараха да се взема в ръце и да спратна и аз нещо. Снощи по късни доби бърках два сладкиша по рецепти от интернет.
Избрах уж нещо по-засукано, ама едното не ме впечатли особено въпреки суперлативите и френския му произход.
Ей това:
Клафути със сини сливи- мирише апетитно, изглежда също добре, но на вкус го оприличавам на сладък омлет със сливи. За един път като проба става, ама няма да повторя.
Виж втория вид сладкиш отива в тетрадката с рецепти- сладкиш със сладко сирене и сливи.
Странно като консистенция, но много вкусно. Ама и аз една снимка съм направила Трудно се разбира какво е. То и аз пишман фотограф, пък и телефона и той не става много-много за снимки, да не говорим, че беше среднощ.
Избрах уж нещо по-засукано, ама едното не ме впечатли особено въпреки суперлативите и френския му произход.
Ей това:
Клафути със сини сливи- мирише апетитно, изглежда също добре, но на вкус го оприличавам на сладък омлет със сливи. За един път като проба става, ама няма да повторя.
Виж втория вид сладкиш отива в тетрадката с рецепти- сладкиш със сладко сирене и сливи.
Странно като консистенция, но много вкусно. Ама и аз една снимка съм направила Трудно се разбира какво е. То и аз пишман фотограф, пък и телефона и той не става много-много за снимки, да не говорим, че беше среднощ.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
https://hranatazadushata.blogspot.bg/20 ... st_26.html" onclick="window.open(this.href);return false;mariyanag написа:Добре де, пущи рецептатан туй вкусното дето отива в тетрадката.
Ей от тук взех рецептата и я направих едно към едно, само дето отчитам като грешка, че трябваше в малко по-широка тава да го опека. Диаметър някъде към 25-26 см ще е по-добре, че сега стана доста висок и дълго се пече.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Какво сготвих днес
Да активираме темичката с лозови сърмички
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Какво сготвих днес
Вчера внук(5 год) ме похвали, че хубави супи правя..подробно разпитва, какво слагам вътре с нагледна реклама с лъжица, вадеше и питаше, какво е това, а какво онва..Се чудеше на листата от манголда в супа.Странно е, казва, но вкусно ..Лозови сърми обича испанската внучка-американка. Зет каза, че повече му харесва българска и турска храна, аз чух, че уж испанската , италианската и португалсиките ястия са хубави..Той каза, че не му харесват техните супи.. Дано да отида в Испания някой ден да пробвам и от тяхната храна..
Аз навсякъде в месни ястия слагам чубрица и девесил..
Аз навсякъде в месни ястия слагам чубрица и девесил..
Re: Какво сготвих днес
Алинка, аз съм така с ригана. Дето не зная какво да сложа, блъскам риган в изобилие. Оказва се, че отива на всичко, т.е. не пречи. На сладкиши още не съм го пробвала, но щом в манджите се слага канела, що пък да не се направи кекс с риган?
сега имам нова подправкова страст - естрагона /тарос/. той почти не мирише и се оказва, че може да се ползва. Че има много листна маса и расте бърже, и какво да го правя?
днес готвих на Венче гулаша, ако все още някой не е разбрал
но преди това направих страхотно ризото със свинско, получи се отлично, хем без специалния ориз за ризото. А свинското беше един изостанал опечен втвърден от хладилника джолан. Беше а ла "Спести с Джейми", но стана вкусотия и даже се изяде.
сега имам нова подправкова страст - естрагона /тарос/. той почти не мирише и се оказва, че може да се ползва. Че има много листна маса и расте бърже, и какво да го правя?
днес готвих на Венче гулаша, ако все още някой не е разбрал
но преди това направих страхотно ризото със свинско, получи се отлично, хем без специалния ориз за ризото. А свинското беше един изостанал опечен втвърден от хладилника джолан. Беше а ла "Спести с Джейми", но стана вкусотия и даже се изяде.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Днес супичка гореща.Духах супичката
Печен свински джолан
Грозде
Утре сутрин за закуска мекици с манов мед
за обяд пълнен пипер с кайма
за вечеря каквото е останало
Печен свински джолан
Грозде
Утре сутрин за закуска мекици с манов мед
за обяд пълнен пипер с кайма
за вечеря каквото е останало
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- mihaela123
- Kъсо кафе
- Мнения: 60
- Регистриран на: Авг 16, '15, 18:28
- Местоположение: Shumen