Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Хораа,сънувам гулаш две вечери..все за него мисля...крехко телешко и вкус,който топли...
https://flickr.com/photos/147607694@N05 ... 9499790383" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Какво сготвих днес
От мен едни скаридки
и други неща готвих (хванала се царската дъщеря ) ама сили за снимки не останаха
и други неща готвих (хванала се царската дъщеря ) ама сили за снимки не останаха
Re: Какво сготвих днес
Оооо ами само мога да се радвам значи
калико щом си така ентусиазирана, ще потърся повече инфо, че честно казано този източник не ми е сред фаворитите А най-лесно ми е да ти пратя една бутилка или две
Силвеее, как ми проговориха тия скаридки! Ох, отивам за салфетки. Ами другото го разкажи, дори и без снимка, аз и с думи се справям
Гулашът и аз го мечтах. И телешко имам, ама пустата паста от чушки?
калико щом си така ентусиазирана, ще потърся повече инфо, че честно казано този източник не ми е сред фаворитите А най-лесно ми е да ти пратя една бутилка или две
Силвеее, как ми проговориха тия скаридки! Ох, отивам за салфетки. Ами другото го разкажи, дори и без снимка, аз и с думи се справям
Гулашът и аз го мечтах. И телешко имам, ама пустата паста от чушки?
Re: Какво сготвих днес
То и телешкото не е лесна работа да се намери,ти си направо готова!Готви и снимай!
https://flickr.com/photos/147607694@N05 ... 9499790383" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Какво сготвих днес
няма да казвам, че съм объркала терияки с якитори, ама то е почти същата работа, само дето е по-гъсто.Терияки сос
1/2 чаша соев сос
1/4 чаша бяла или кафява захар
1/4 чаша ябълков оцет
1 супена лъжица вода
1 супена лъжица царевично нишесте
2 скилидки чесън, смлени
2 супени лъжици пресен корен от джинджифил, смлян
инструкции
Комбинирайте всички съставки в тенджера. Сложете на слаб огън, разбъркайте, докато захарта се разтвори и сместа стане гладка.
Варете, докато закъкри, като периодично разбърквате. Варете 2-3 минути, докато леко се сгъсти. Охладете
отивам да са си лягам, айде стига за днесЯкитори сос
1/2 чаша соев сос
1/4 чаша захар
1/2 чаша мирин - оризово вино е това, а сега де
1/4 чаша саке
1 скилидка чесън, счукан
1 резен пресен джинджифил, обелен (1/8 инча дебелина)
1 супена лъжица вода
1 супена лъжица царевично нишесте
В малка тенджера, комбинирайте соев сос, захар, мирин, саке, чесън и корен от джинджифил.
Гответе на средните висока температура 3 до 4 минути.
В малка куп смесете водата и царевичното нишесте.
Разбъркайте нишестената смес в соса.
Гответе, докато се сгъсти, като разбърквате непрекъснато.
Прецедете.
Съхранявайте при стайна температура в продължение на до 24 часа.
Съхранявайте в хладилник.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15885
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 857 пъти
- Получил благодарност: 1721 пъти
Re: Какво сготвих днес
Аз пък вчера правих клин-чорба, не бях правила от години. Домашните ми се издуха като попски деца на задушница
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- ra4eto
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1034
- Регистриран на: Мар 1, '11, 14:49
- Местоположение: Габра,София
Re: Какво сготвих днес
На Маестра ребрата,трети път ги започвам и все пакет със свински пържоли вадя:(Явно съм ги объркала!
Та за това днес,вариация на ГУЛШ( вдъхновена от на Венче НМ)
И този път ще пия червено вино!
Та за това днес,вариация на ГУЛШ( вдъхновена от на Венче НМ)
И този път ще пия червено вино!
Re: Какво сготвих днес
Раче да ви е сладко!А сложи ли тъмна бира?
https://flickr.com/photos/147607694@N05 ... 9499790383" onclick="window.open(this.href);return false;
- ra4eto
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1034
- Регистриран на: Мар 1, '11, 14:49
- Местоположение: Габра,София
Re: Какво сготвих днес
Сложих бирата но с чушковата паста,лека импровизация.Пюрирах печена червена чушка ))liubami написа:Раче да ви е сладко!А сложи ли тъмна бира?